• DOLAR 32.594
  • EURO 34.791
  • ALTIN 2509.775
  • ...
Soğuk havaya rağmen Bitlisliler Siyer Yarışması'na katıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Türkiye genelinde "O’nu Oku O’nu Yaşa" temasıyla gerçekleştirilen Umre Ödüllü Siyer Yarışması’na Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Bitlis’te yoğun bir katılımla yapıldı.

Soğuk hava ve yerde bulunan metrelerce kar, Siyer Yarışması’na engel olmadı. İl genelinde 10 merkezde 2 binin üzerinde vatandaş katıldı.

Her yaştan vatandaşların katılım sağladığı yarışma, Türkiye genelinde olduğu gibi Bitlis’te de saat 11.00’da çalınan zille başladı. Çocuklarıyla birlikte gelen aileler ise dışarıda heyecanla çocuklarının çıkmasını bekledi, başarıları için dua ettiler.

“İl genelinde 2 binin üzerinde katıl sağlandı”

Siyer Yarışmasıyla ilgili açıklamada bulunan Peygamber Sevdalıları Vakfı Bitlis Temsilcisi İsmail Elban, yerde bulunan kar ve soğuk havaya rağmen binlerce kişinin sınava katılmasının kendilerini ziyadesiyle memnun ettiğini söyledi.

Beklentilerinin üzerinde katılım sağlandığını belirten Elban, “Bu yıl il ve ilçelerimizde 10 merkezde sınav yapacağız. 2 binin üzerinde katılım var. Hava şartlarını görüyorsunuz. Hava gerçekten soğuk ve yerler adeta buz pistine dönmüş durumda. Buna rağmen yoğun bir katılım var. En çok ikinci kategoride kayıtlar var. Fıtratı temiz olan çocuklarımız ve gençlerimiz daha yoğun katılım sağladılar. Bu da gelecek için ümit vadediyor. Allah, bu gençlerimizin kalbine Peygamber aşkını koymuştur.” dedi.

“Peygamber ahlakıyla yetişen bir toplum arzuluyoruz”

Peygamberin hayatını örnek alan bir toplumun inşası için bu tür yarışmaları düzenlediklerini belirten Elban, şunları söyledi:

“Özellikle genç ve çocukların daha çok başvurmaları bizi sevindiriyor gelecek açısında. Allah ve Resulünün istediği o gençlik, bu vesileyle yetişmiş olacak. Kur’an-ı Kerimde Rabbimiz, ‘Andolsun, Allah’ın Resulünde sizin için; Allah’a ve ahiret gününe kavuşmayı uman, Allah’ı çok zikreden kimseler için güzel bir örnek vardır.’ buyuruyor. Bu sınavlarla Peygamberimizi öğreniyor ve bunu genç nesle öğretmeye çalışıyoruz. Gerçek amacımız budur. Eğer Peygamberini bilmeyen bir nesil yetişirse dinini de öğrenmemiş olur. Biz dinimizi Peygamberimizden öğreniyoruz. Bizlerde Peygamberin ahlakını öğrenmek için Siyer Yarışmalarını düzenliyoruz.” (Şükrü Tontaş -İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir