• DOLAR 32.329
  • EURO 35.157
  • ALTIN 2306.843
  • ...
SON DAKİKA
"Bir çıkış yolu arıyorsak bunun tek adresi Peygamber Efendimizin siretidir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından düzenlenen Umre Ödüllü Siyer Yarışması, Batman'da 40 ayrı merkezde gerçekleştirildi.

7 kişinin umre ile ödüllendirileceği ve 2 bin çeşit hediyelerin verileceği yarışma; 15 yaş ve altı (1. ve 2. kategori), 15 yaş ve üstü (3. kategori) ve yetişkinler (4. kategori) olmak üzere dört kategoride yapıldı. Yarışmada birinci ve ikinci kategori için 60 adet soru ve 100 dakika cevaplama süresi, üçüncü ve dördüncü kategori için 80 adet soru ve 100 dakika cevaplama süresi verildi.

Siyer Yarışması ile ilgili açıklamalarda bulunan Peygamber Sevdalıları Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Feyzi Aydın, yarışmayı düzenlemelerindeki amacın Hazreti Peygamberin hayatının okunmasını sağlamak, onun örnekliğiyle bir hayat sürdürmek olduğunu belirtti.

"Soğuk havaya rağmen akın ettiler"

Yarışmayla ilgili büyük bir heyecanın yaşandığını vurgulayan Aydın, "Tüm Türkiye'de olduğu gibi Batman'da da Siyer Yarışması heyecanı yaşandı. Özellikle Batman Siyer Yarışmasına üç aydan beridir hazırlanıyor. Kitaplar dağıtıldı, kayıtlar alındı, insanlar büyük bir heyecanla sınava kayıtlarını yaptılar. Bugün havaların soğuk olmasına rağmen sınava kaydolan 20 bine yakın insan bugün okullara akın ettiler. Velileriyle beraber okula gelip sınava katıldılar. Özellikle Batman merkezde 25 okulda Siyer Yarışmasını gerçekleştirdik. Aynı şekilde ilçeler ve köylerde de 15 okulda, toplamda Batman'da 40 okulda Siyer Yarışması düzenledik." diye konuştu.

"Büyük bir heyecan vardı"

Yarışmaya katılımın iyi olduğunu aktaran Aydın, konuşmasına şöyle devam etti: "Sınav sürecinde herhangi bir olumsuzluk, sıkıntı yaşanmadı. Herkes sınava heyecanlı bir şekilde girdi. Özellikle öğrencilerin heyecanı gözlerinden, yüzlerinden belli oluyordu. Katılımın da gayet iyi olduğunu söyleyebiliriz. Türkiye genelinde 2012 yılından beri bugün sekizincisini gerçekleştirdiğimiz Siyer Yarışmasını yapmaktayız."

"Peygamber Efendimizin hayatını okutmaya çalışıyoruz"

Dünyevi sıkıntılardan kurtulmanın tek yolunun Peygamberin sünnetinden geçtiğini ifade eden Aydın, "Bu yarışmaları yapmamızdaki amacımız ise özellikle genç neslimize Peygamber Sallallahu Aleyhi Vesellemin hayatını okutmak ve hayatlarına yön vermeleri için yardımcı olabilmektir. Zira dünyadaki sıkıntılarımızdan, ıstıraplarımızdan kurtulmak istiyorsak ve bir çıkış yolu arıyorsak, bunun tek adresi Peygamber Efendimizin hayatı, siretidir. Gençlerimiz Peygamberimizin hayatını kendilerine örnek alırlarsa ailelerine ve topluma iyi birer fert olurlar. Bu amaç doğrultusunda bizler de gençlerimize Peygamber Efendimizin hayatını okutmaya çalışıyoruz." dedi. (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir