• DOLAR 32.485
  • EURO 34.758
  • ALTIN 2493.196
  • ...
Diyarbakır Umut Kervanı, iki engellinin yüzünü güldürdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Diyarbakır Umut Kervanı, hayırseverler tarafından masrafları karşılanan iki akülü tekerlekli sandalyeyi sahiplerine teslim etti.

Geçirdiği bir kaza sonucu yatağa mahkûm olan 17 yaşındaki Muhammed Aziz Şahin, uzun süre sonra kimsenin desteği olmaksızın evlerinin teras katında, akülü sandalyesi ile gezmenin mutluluğunu yaşadı.

Yüzde 90 fiziksel engelli olması dolayısıyla konuşmakta dahi zorlanan 18 yaşındaki Abdulkadir İditaş ise kendisine verilecek olan akülü tekerlekli sandalyenin heyecanını yaşayarak hayır sahiplerine teşekkür etti.

Yaşadıkları sevinci paylaşan Abdulkadir'in babası İbrahim İditaş, "Özellikle bugünleri bize yaşattıkları ve aracı oldukları için Umut Kervanı ile hayır sahibine teşekkür ederim. Bizler daha evvel bu aracı almayı düşünüyorduk fakat imkanlar elvermediği için alamadık. Sevinçliyiz ve çok mutluyuz." dedi.

"Evladım günlerdir heyecandan yatamıyordu"

Evladının günler öncesinden yaşadığı heyecanı anlatan baba İditaş, "Aracın kendisine getirileceğine yönelik haber aldığından beri günlerdir acaba gelecek mi? Nasıl olacak? Heyecandan yatamamıştı. Hayır sahibinden Allah razı olsun, ecrini kat kat versin. Diyecek başka bir şey bulamıyorum." ifadelerini kullandı.

Yapılan yardım çalışmasına ilişkin bilgi aktaran Diyarbakır Umut Kervanı Başkanı Şahin Elelçi, "Bizler Umut Kervanı olarak faaliyetlerimize devam ediyoruz. Bugün iki ailemizi ziyaret ettik. Ailelerimizden yüzde 90 engelli olan genç kardeşlerimize, bir hayırseverin tarafımıza vermiş olduğu iki tane akülü arabayı kendilerine teslim etmiş durumdayız. Son derece mutlu ve sevinçliyiz." şeklinde konuştu.

 Elelçi, "Zira onların sevinçlerine ortak olmak bizim için ayrı bir duygudur. Bu vesileyle bize, bu duyguları yaşamamıza sebep olan hayır sahibinden Allah razı olsun, kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Kardeşlerimizin bu arabayı gördüklerinde hissettikleri duyguyu anlatmak imkansızdır fakat gözlerinden okumak mümkündür." diye belirtti.

Umut Kervanı olarak yardımları mağdur ve muhtaçlara ulaştırma noktasında aracı ve köprü işlevini gördüklerini belirten Elelçi, "Bu günleri bizlere gösteren Allaha hamdolsun, aracı olan hayırseverlere teşekkürlerimizi sunuyoruz. İnşallah Abdulkadir ve Muhammed kardeşimiz hayatlarını birazda olsa daha rahat idame etme noktasında kolaylık olur. Bu kardeşlerimiz de inşallah dualarını esirgemeyecektir." dedi. (Ramazan Zeren/Mikail Temur-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir