• DOLAR 32.595
  • EURO 34.86
  • ALTIN 2507.88
  • ...
`Mekke`nin Fethi İslam Tarihinde Bir Dönüm Noktasıdır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Topluma faydalı bilinçli bir gençlik kazandırmak amacıyla yola çıkan Aktif-Der, `Fetha İslamê` konulu program düzenledi. Vural Konferans ve Düğün Salonunda saat:12.00`da başlayan programa, Saadet Partisi il ve ilçe temsilcileri, STK temsilcileri ve Batmanlılar katıldı.
 
Program M. Tahir Gün`ün Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra açılış konuşmasını Aktif-Der Başkanı Ahmet Başaran yaptı.
 
Başaran, "Aktif-Der Başkanı olarak arzuladığımız gençlik hedeflerine ulaşmak için çalışmalarımıza başladık. Arzuladığımız gençlik Hz. Ömer`in adaletine, Hz. Ebubekir`in sadakatine, Hz. Ömer`in hayasına, Hz. Ali`nin cesaretine ve Hz. Hüseyin`in şahadetine sevdalı bir gençliktir" dedi.
 
Açılış konuşmasının ardından Beşiri Vaizi Murat Kurt, Mekke`nin fethi ile ilgili konuşma yaptı. Kurt, Mekke`nin fethi İslam alemi için önemli bir dönüm noktası olduğunu belirtti. Konuşmanın ardından Mekke`nin Fethi isimli şiir dinletisini Hacer Rüzgar okudu.
 
Ardından Molla Mahmut Kılıç, Mekke`nin fethi ile ilgili Kürtçe konuşma yaptı. Konuşmaların ardından Muzaffer Gürler ve Bilal Birdağ seslendirdikleri ilahilerle salonda bulunan vatandaşları coşturdu.
 
Aktif-Der Başkanı Ahmet Başaran program hakkında yaptığı konuşmada, "Programımızın amacı yılbaşından bir gün önce fetih ruhunu yeniden canlandırmak. İnsanlarımızı yılbaşında, İslam`a verdiği manevi tahribattan uzak tutmak. Özellikle de bu konuda gençliğin önemli sıkıntıları vardır. Manevi anlamdaki boşlukları çoktur. Bizler çalışmalarımızı sürdürmekteyiz" dedi.
 
Beşiri Vaizi Murat Kurt, Mekke Fethi`nin İslam alemi için son derece önemli bir fetih olduğunu dile getirerek, "Çünkü bu fetihte Peygamberimizin mesajları olan birçok mesaj vardır. Mekke`nin Fethi`ni anlatacak olursak, tek kelimeyle tevhit kelimesi aklımıza geliyor. Çünkü Mekke`nin fethinde yeni Müslüman olmuş birçok kabileler, peygamberle kuvvetlerini birleştirerek, 10 bin kişilik bir orduyla Mekke`nin üzerine gelmişlerdir. Fethin amacı asla kan dökmek değildir, bu fethin amacı insanların kalbini Feth etmekti" şeklinde konuştu.
 
En önemli Fetih`in Mekke Fethi olduğunu dile getiren Molla Mahmut Kılıç, "Gerçekten İslam tarihine baktığımızda değerlerimizden uzaklaştıkça özellikle İslami fetihleri unuttukça neslimizin günbegün yozlaşmaya doğru sürüklendiğine şahit oluyoruz. Bu anlamda son yıllarda özellikle bu fetihlerin anılması toplumumuzda önemli bir etkendir. Mekke`nin fethi gerek Mekke`den önceki fetihlerle ilgili İslam tarihine baktığımızda çok önemli olaylara şahit oluyoruz. Bunların en önemlisi de şüphesiz Mekke`nin Fethi`dir. Mekke`nin fethi bir dönem başlangıcıdır İslam tarihinde. Mekke`nin fethi ile birlikte Mekke`deki bütün putlar yıkılmış, putperestliğe son verilmiş ve Arap Yarımadası`nda başlayan İslami yükseliş bütün dünyaya yayılmış ve zamanla bu yayılma dünyanın her tarafını kaplamış bulunmaktadır" diye konuştu. (Veysi Rüzgar - İLKHA)

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir