• DOLAR 32.33
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2307.15
  • ...
Yüz binler bugün Siyer Sınavı için ter dökecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sınav başvurular 24 Ocak itibariyle sona ermişti. Önceki yıllarda olduğu gibi sınav 4 kategori şeklinde gerçekleştirilecek.

Yarışmacılara, yarışmaya girecekleri okullara dair bilgilendirme mesajları gönderilmeye başlandı.

Sınavın kitapları

4, 5, 6, 7 ve 8'inci sınıfların katılacağı birinci ve ikinci kategori için Yazar Sadullah Aydın'ın Semere Yayıncılıktan çıkan "Peygamber Zamanına Bir Yolculuk" adlı kitabı kaynak olarak belirlendi.

9, 10, 11 ve 12'nci sınıf ile yetişkinler için de Yazar Muhammed Hüseyin Özdemir'in Semere Yayıncılıktan çıkan "Son Peygamber Hazreti Muhammed'in Hayatı" isimli kitabından sorular yöneltilecek.

Vakıf tarafından daha önce herhangi bir bölgede düzenlenen siyer sınavlarında dereceye girip umre ödülü kazananlar, 2019 “O’nu oku, O’nu Yaşa Ödüllü Siyer Sınavı”na katılıp dereceye girseler dahi verilecek ödüllerin hiçbirinden yararlanamayacak.

“O’nu oku, O’nu Yaşa Ödüllü Siyer Sınavı”nda dereceye girmek tek başına bir hak teşkil etmeyecek. Başvuru şartlarını taşımayanlar, yanlış, yanıltıcı veya gerçek dışı beyanda bulunanlar ile sınav kurallarını ihlal ettiği tespit edilenler bu durumdan dolayı sınavları iptal edileceğinden her hangi bir hak iddia edemeyecek. (Başvuru esnasında öğrenim bilgilerini yanlış verme veya optik formdaki bilgilerde eksik yanlış veya yanıltıcı kodlama vb. gibi)

Sınav sonucunda dereceye girip umre ödüllü kazananlar, kendileri umreye gitmedikleri takdirde sadece birinci derece akrabalarından birini (anne, baba, eş, kardeş veya çocuklardan -18 yaş ve üstü-birini) yerine gönderebilecek.

Sınavı yapılacağı yerler ve tarihi

Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, bu yıl 78’i il merkezi, 254’ü ilçeler olmak üzere toplamda 332 merkezde Siyer Yarışması'nın 8’incisinin gerçekleştirileceği belirtildi.

Siyer Yarışması'na katılacak adayların 2 Şubat Pazar günü en geç saat 10.30’da yarışmaya girecek merkezde, yanlarında kimlik belgesi, kurşun kalem ve silgi ile hazır olmaları gerektiği belirtilen açıklamada, yarışma için giriş belgesinin gerekli olmadığı ifade edildi.

Siyer Yarışmasına katılacak adayların 2 Şubat Pazar günü en geç saat 10.30’da yarışmaya girecek merkezde, yanlarında kimlik belgesi, kurşun kalem ve silgi ile hazır olmaları gerektiği belirtilen açıklamada, yarışma için giriş belgesinin gerekli olmadığı kaydedildi.

Deprem nedeniyle Siyer Yarışmasının Elazığ il merkezinde iptal edildiği aktarılan açıklamada, “Yarışmamıza katılan kişilere yarışma yerleri sistemde kayıtlı olan cep telefonlarına mesaj ile gönderildi. Mesaj ulaşamayanlar ile yarışma günü farklı bir yerde bulanan katılımcılar yarışma yerini sitemizdeki bize ulaşın (http://www.siyersinavi.com/temsilciler.html) bölümünde bulunan il temsilcilerini arayarak öğrenebilirler." denildi.

 

 Ödüller

1. KATEGORİ (4. ve 5. Sınıf Öğrencileri)

1 Umre ödülü

8 dizüstü bilgisayar

31 adet bisiklet/çeyrek altın

20 tablet

60 kol saati

100 sırt çantası

180 eşarp/ futbol topu

200 satranç takımı

2. KATEGORİ ( 6. - 7. ve 8. Sınıf Öğrencileri)

1 Umre Ödülü

17 dizüstü bilgisayar

41 bisiklet/çeyrek altın

38 tablet

103 kol saati

100 Dua Yayıncılık kitap seti

100 sırt çantası

100 ses topu

300 eşarp / futbol topu

3. KATEGORİ Lise Öğrencileri (9.- 10. - 11. ve 12.sınıf)

1 umre ödülü

4 dizüstü bilgisayar

5 çeyrek altın

10 tablet

120 kol saati

50 sırt çantası

50 Dua Yayıncılık kitap seti

 

160 flash bellek 16 GB

4. KATEGORİ (Yetişkinler)

4 Umre

9 dizüstü bilgisayar

6 yarım altın

7 çeyrek altın

23 kol saati

50 Dua Yayıncılık kitap seti

100 flash bellek 16 GB

Öte yandan bu yıl başvuru esnasında kaynak kitapların arkasında bulunan barkod kodları üzerinden kayıt yaptıranlar arasında çekilecek kura ile 3 kişiye cumhuriyet, yarım ve çeyrek altın verilecek.

Böylece bu yıl 7 umre, 38 bilgisayar, 90 altın, 68 tablet, 250 sırt çantası, 200 kitap seti, 307 kol saati dağıtılmış olacak.

Yarışma günü 1 ve 2'nci kategorideki sorular saat 16.00'da; 3 ve 4'üncü kategorideki sorular ise saat 20.00'da Rehber TV'de, Peygamber Sevdalıları Vakfı yetkililerinin katılımıyla çözülecek.

Ayrıca sınav sorularının cevapları İLKHA tarafından da yayımlanacak.

2020 Siyer Yarışması'nın ödülleri 18 Şubat 2020 tarihinde açıklanacak.
Yarışmacılar önceki yıllarda çıkmış sorulara http://www.siyersinavi.com/cikmis_sorular.html ve bu yılkı kitapların sesli versiyonuna http://www.siyersinavi.com/sesli_kitaplar.html adresinden ulaşabiliyor. (Fırat Arslan- İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir