• DOLAR 32.332
  • EURO 35.05
  • ALTIN 2282.433
  • ...
​Büyük şeytan ABD'nin şer kararı Viranşehir'de tel'in edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İlçedeki Kışla Camii önünde cuma namazı sonrası kitlesel basın açıklaması düzenleyen Viranşehir Sivil Toplum Kuruluşları, söz konusu kararı kabul etmediğini vurguladılar.

Halkın sık sık "İşgalci israil-büyük şeytan ABD" ve "Zalimler İçin Yaşasın Cehennem" Kahrolsun israil- ABD” şeklinde sloganlar attıkları görüldü.

Basın açıklamasını STK'lr adına Murat Karataş okudu.  Karataş, "'Yüzyılın Anlaşması' adını verdikleri ve meşru Filistin Devletinin dışlanarak hazırlanan bu anlaşmanın hiçbir şekilde kabul edilebilir olmadığını ve mevcut sorunları büyütmekten başka hiçbir işe yaramayacağını peşinen ifade ediyor ve tek taraflı ve uygulanabilme şansına asla sahip olmayan bu sözde anlaşmayı Viranşehir Sivil Toplum Kuruluşları olarak protesto ettiğimizi ifade ediyoruz." dedi.

 

Karataş, ABD Başkanı tarafından kullanılan "Kudüs bölünmeden israilin başkenti olarak kalacak" ifadeleri talihsiz olduğu kadar, tarihi ve bölgesel gerçeklere de taban tabana zıt ve tahrik edici olduğunu söyleyerek şöyle konuştu:

Trump’ın aynı toplantıda yaptığı açıklamalar; gerçeklerle bağdaşmayan, kandırma, aldatma ve göz boyamadan öteye geçmeyen, ayakları yere basmayan ifadeler olarak tarihin utanç sayfaları arasındaki yerini almıştır. Kudüs, Peygamberlerin mukaddes şehridir ve yıllardır kan ve zulüm ile beslenen Siyonist bir devletin asla başkenti olamaz. Mirac’ın mukaddes kapısı olan Kudüs, Müslümanların ilk kıblesidir. Çünkü Peygamber Efendimizin ifadesiyle 'Mescid-i Aksa, yeryüzünde Kâbe’den sonra inşa edilen ikinci mabettir.

Kudüs bütün Müslümanlar olarak bizim için, Selahaddin Eyyubi’nin rüyası, Kanuni Sultan Süleyman’ın mirâsı ve Sultan Abdülhamid Han’ın davasıdır. Trump'ın 'yüzyılın anlaşması' diye nitelendirdiği sözde barış planı, tamamen 'işgalci israilden yanadır ve Filistin halkının aleyhinedir. İşgal edilmiş Filistin topraklarını Müslümanlar için bir cehennem haline getirerek, israil için bir cennet oluşturma şansına hiç kimse sahip değildir. Ortadoğu’da gerçek, kalıcı ve adil bir barış, israilin işgal ettiği Filistin topraklarından tamamen çekilmesi, vatanlarından sürülmüş milyonlarca Filistinlinin geri dönmelerine izin verilmesinin ardından yapılacak eşit ve adil müzakereler ile sağlanabilecektir.

"Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Umman gibi bazı İslam ülkelerinin yöneticilerinin bu büyük çirkinliğe ve zulme destek vermeleri, bazı ülke yöneticilerinin de tepkisiz kalmalarını şiddetle protesto ediyoruz." diyen Karataş, "Bu ülkelerinin Müslüman halklarının, kendilerini yöneten kişilerin aksine, bu zulüm ve ABD-israil işgal politikalarına destek vermediğini ve vermeyeceğine bütün kalbimizle inanıyoruz. Her bir Müslüman, Kudüs davasına sahip çıkmalı, işgalden ve Siyonist zulmünden kurtuluncaya kadar Büyük İslam Kumandanı Selahaddin Eyyubi’nin 'Kudüs işgal altındayken ben nasıl gülebilirim ki...' sözlerini hafızasına nakşetmelidir. Bu duyarlılık tam olarak oluştuğu zaman Kudüs bu zulüm ve işgalden kurtulacak ve yeniden hür ve saadetli günlerine kavuşacaktır." İfadelerini kullandı.

Kudüs'ün özgür Filistin'in başkenti olduğunu vurgulayan Karataş, "Aklı başında hiçbir Müslüman Trump ve Netanyahu’nun birlikte dayatmak istediği böyle saçma ve zorba bir kararı kabul edemez. Biz Viranşehir Sivil Toplum Kuruluşları olarak, Kudüs’ün, bütün Müslümanların ortak meselesi ve kırmızıçizgisi olduğunu ifade ediyor, dayatma ve zorba yaklaşımların asla kabul edilmeyeceğini, bu davanın sonuna kadar takipçisi olduğumuzu ve mazlum Filistin halkı ile beraber olduğumuzu bir kez daha bütün dünyaya ilan ediyoruz." şeklinde konuştu. (Sabri Acet-İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir