• DOLAR 32.359
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2291.653
  • ...
Akademisyen, öğrenci ve iş adamlarından 'Kudüs’ü koruma' mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kudüs ve Filistin toprakları, adına Yüzyılın Anlaşması denilen yeni bir işgal projesiyle, tamamen siyonist teröristlere verilmek isteniyor.

Yaklaşık 2 yıldır işgalci ABD ve siyonist çete tarafından gündeme getirilen Yüzyılın Anlaşması, Trump ve terör şebekesi Başbakanı Benyamin Netenyahu'nun birlikte düzenlediği basın toplantısında açıklandı.

Başta Filistin halkı olmak üzere diğer Müslüman halklar meydanlara inerek bu açıklamayı şiddetle kınadı.     

İslam âleminin farklı ülkelerinden ve renklerinden akademisyen, üniversite öğrencileri ve iş adamları, İLKHA'ya yaptığı açıklamada, "Seni koruyacağız ey Kudüs, sana kurbanız ey Kudüs, seni tek başına bırakmayacağız Kudüs, Kudüs’ü özgürleştireceğiz, elimizdeki tüm imkânları seferber ederek seni koruyacağız ey Kudüs." mesajı verdiler.  

Kürdistan, Tunus, Senegal, Lübnan, Filistin, Etiyopya, Çad, Sudan, Pakistan, Fas, Endonezya, Suriye, Moritanya, Somali, Irak, Çeçenistan, Libya, Cibuti, Malezya ve Türkiyeli üniversite öğrencisi, akademisyen ve iş adamları, İslam Ümmetine bir an önce birliği tesis etme çağrısında bulundular.

Suriye’de 25 yıl zindanda esir edilen İş adamı ve Akademisyen Mahmut Aşur, Kudüs’e seslenerek, "Senin davanı her ne kadar parçalamaya çalıştılarsa da sen ümmetin ortak davasısın. Kudüs, Aksa ve Filistin davası tüm ümmetin davasıdır. Seni koruyacağız, seni özgürleştireceğiz, kanımız pahasına, gücümüz nispetince seni müdafaa edeceğiz ey Kudüs.” dedi.

Filistin için fedakârlığı ve mücadelesiyle adeta destan yazan Şehit Mühendis Yahya Ayyaş'ın yeğeni İbrahim Ayyaş, seslendirdiği ezgilerle Kudüs, Aksa ve Filistin’e olan özlemini dile getirdi. (Zeyd Varol-İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir