• DOLAR 32.347
  • EURO 35.103
  • ALTIN 2321.8
  • ...
Bitlisliler: Ne israili ne de işgal planını tanımıyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Büyük şeytan ABD Başkanı Donald Trump'ın sözde barış anlaşmasıyla Filistin’i ve Filistin halkını yok sayan “Yüzyıl Anlaşması” işgal planına Türkiye’nin dört bir yanında düzenlenen basın açıklamasıyla tepki gösterildi.

Bitlis’te sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenen basın açıklamasında, kararın yok hükmünde olduğu vurgulandı.

Cuma namazı çıkışı Bitlis Merkez Ulu Camii önünde basın açıklaması düzenlendi. Yoğun kar yağışının altında düzenlenen basın açıklamasını Medeniyet Platformu Dönem Sözcüsü Cengiz Şahin okudu.

Yunanistan milletvekilinin Türkiye bayrağına yaptığı çirkin saldırıyı kınayarak, sözlerine başlayan Şahin, geçtiğimiz günlerde Elâzığ ve Malatya’da meydana gelen depremde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

“Bugün artık kınamanın ötesine geçme günüdür”

Kudüs’ün, Filistin’in başkenti olduğunu vurgulayan Şahin, işgal planını kabul etmeyeceklerini belirterek, “Plan tamamen Filistin’in yok olması ve Kudüs’ün ilhak edilmesidir. israil, ABD’nin desteğiyle Filistin topraklarındaki işgali ilelebet sürdüreceğini sanıyor. Kudüs ile ilgili böyle hadsiz ve hukuksuz bir tasarruf ABD’yi de israili de hiç ummadıkları bir neticeyle karşı karşıya bırakacaktır. Tüm dünya biliyor ki ABD, Afganistan’dan Irak’a, Suriye’den Libya’ya İslam coğrafyasını kana boyayan seri bir katildir. Aynı ABD’nin siyonist işgalin ilk günlerinden beri terör şebekesi israili kanatları altına aldığını herkes görüyor ve biliyor. Bugün ilk kıblemiz Kudüs’ü israilin başkenti ilan ve ilhak eden ABD'yi kınamak için toplanmadık. Bugün kınama günü değildir, bugün Kudüs için ağıt yakma günü değildir. Bugün Ümmetin 15 Temmuz'udur. Bugün Kudüs için eyleme geçme günüdür. Bugün artık kınamanın ötesine geçme günüdür. Sadece kınama pasifliğimizi örtmesin, bizi harekete geçirsin.” dedi.

“İşgal planı kararını tanımıyoruz”

“Ey Selahhaddin! Ey Şeyh Ahmed Yasin, Ey mabedimiz için can veren şehidler size söz veriyoruz ki; Kudüs ile özgürleşip, Kudüs ile dirilinceye kadar, sizin soluğunuz ve sizin haykırışınız olacağız.” diye seslenen Şahin, şunları söyledi:

“ABD'nin bu kararı israilin, bütün Filistin’i işgal etme planının bir parçasıdır. Bu plan yeni değildir. ABD bu kararı 1995 yılında almıştır. Kudüs’ün Müslümanların elinden çıkmasının 100’üncü yıldönümünde bu karar bilinçli olarak uygulamaya konulmuştur. İsrail, Filistin’i işgal sonrasında, işgal topraklarını Suriye ve Türkiye ekseninde genişletmeyi amaçlamaktadır. Bu planı uygulamak için de ABD ile iş birliği yapmaktadır. ABD, israil ile birlikte işgalin tarafı olduğunu açıkça ilan etmiştir. Ancak israilin Kudüs’ü ilhak karar nasıl hiçbir zaman kabul görmemişse ABD'nin bu kararı da aynı şekilde vicdan, hukuk ve tarih önünde hükümsüzdür. Bu kararı da asla tanımayacağız.”

“İslam Dünyası Filistin'e ve Filistin’in Başkenti Kudüs’e sahip çıkmalı”

Siyonist terör çetesinin varlık sebebinin işgal, kan ve gözyaşı olduğuna dikkat çeken Şahin, ABD ile işgal rejminin uluslararası hukukun ve sistemin kararlarına karşı koymakta, tüm dünyaya meydan okuduğunu ifade etti.

Dünya devletlerinin önünde iki seçenek olduğunun altını çizen Şahin, “Ya dünyadaki tüm devletler kendi hukukunu uygulayacak ve dünyaya kaos hakim olacak ya da BM başta olmak üzere tüm uluslararası mekanizmaları ABD ve israilin hukuka uyması için gereğini yapacaktır. Bu da BM genel kurulunun Filistin özel gündemi ile toplanması ve caydırıcı kararlar alıp uygulaması ile sağlanabilir. Cılız da olsa dünya liderlerinden gelen tepkiler ümit vericidir. Herkes için barış, ancak israil işgali sona erdiğinde ve Filistinliler kendi yurtlarında özgür olabildiğinde mümkün olacaktır. İslam Dünyası da Filistin'e ve Filistin’in Başkenti Kudüs’e sahip çıkmalı; siyasi, ekonomik, hukuki her türlü desteği sağlamalıdır. israil ile ABD ve israil destekçisi tüm ülkelere siyasi, ticari, ekonomik her türlü boykot ve ambargo uygulanmalı, israil ile siyasi, ticari, diplomatik ve ekonomik ilişkiler kesilmelidir. Bizim şer bildiğimiz şeylerde hayır, hayır bildiğimiz şeylerde şer olabilir. Biz bilemeyiz, ancak Allah bilir. İşte bizim şer olarak gördüğümüz bu kararda, üzerine ölü toprağı serpilen Ümmetin uyanışına ve dirilişine vesile olacaktır.” diye konuştu. (Şükrü Tontaş -İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir