• DOLAR 32.328
  • EURO 35.151
  • ALTIN 2299.693
  • ...
SON DAKİKA
Diyarbakır'da siyonist şer planı telin edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Diyarbakır merkez Sur ilçesinde bulunan tarihi Ulu Camii önünde cuma namazı sonrası kitlesel basın açıklaması düzenleyen Mustazaflar Cemiyeti, söz konusu kararı kabul etmediğini belirtti.

Kitlesel basın açıklamasına HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Osman Aktaş, İTTİHAD-UL ULEMA üyeleri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Basın açıklamasından önce Hamas Dış İlişkiler Sorumlusu Abdulmu'ti Zakkut, alanda bulunanlara yönelik bir telefon konuşması gerçekleştirdi.

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Osman Aktaş da bir konuşma yaptı.

Halkın sık sık "Kanımız canımız feda olsun Aksa'ya, "İşgalci israil-büyük şeytan ABD" ve "Zalimler için yaşasın cehennem" şeklinde sloganlar attıkları görüldü.

Mustazaflar Cemiyeti adına basın açıklamasını okuyan Üzeyir Yuva, "İslam ümmetinin mukaddes beldesi Kudüs büyük bir işgalle, Mescid-i Aksa yıkıcı bir tehditle karşı karşıyadır. 70 yılı aşkın süredir Filistin'de devam eden siyonist işgalin muhkem hale getirilmesi ve işgalin İslam coğrafyasının diğer alanlarını da yayılması için ABD ve siyonist çetenin planına karşı tüm Müslümanlar harekete geçmelidir. Gün, İslam ümmetine dayatılan zillete karşı direniş gösterme, mücadele başlatma günüdür. Üzerimizdeki ölü toprağını atıp dirilmeli; siyonizmin işgal, işbirlikçi rejimlerin ihanet sürecini akamete uğratmalıyız. Gün, sessiz ve tepkisiz kalma günü değildir." dedi. 

"Yüzyıllık işgal planı bir süreçtir ve devamı gelecektir"

Ümmetin içinde bulunduğu parçalanmışlık haline dikkat çeken Yuva, "Siyonistler ile emperyalist ABD'nin, Müslümanları Kudüs'te izole edip yok edecek 'yüzyıllık işgal' planının nihai proje olmadığı görülmelidir. Bu bir süreçtir ve devamı da gelecektir. Vadedilmiş topraklar saplantısı ile genişleyen işgal sürecini başlatan siyonistler, Fırat ve Nil arasındaki İslam topraklarını ele geçirmeden durmayacaktır." ifadelerini kullandı.

Yaklaşık bir asırdır Filistin başta olmak üzere İslam coğrafyasında akan Müslüman kanından siyonistlerin sorumlu olduğunun altını çizen Yuva, "Bu yeni işgal projesi, daha çok Müslüman kanının akacağına işaret etmektedir. Kudüs'ü Yahudileştirme gayretiyle İslam ümmetine karşı küresel bir saldırı başlatan siyonistlere karşı amansız bir mücadele başlatılmazsa bugüne kadar yaşadıklarımızdan daha ağır bir bilanço ile karşılaşacağımız gerçeği unutulmamalıdır." şeklinde konuştu.

Kafirler topluluğunun tüm imkanları ile İslam ümmetini hedef aldığını hatırlatan Yuva, "Bizlerin; sessizce, tepkisizce, sorumsuzca, onursuzca oturması beklenemez. Bütün imkanlarımızı seferber ederek, güçlerimizi toparlamalıyız. İslam topraklarındaki fikri ve fiili çatışmalar sonlanmadan, mezhebi ve meşrebi farklılıklar zenginlik addedilip aynı potada buluşmadan, tek merkezden koordine olmadan küresel emperyalizm ve siyonizm ile mücadelede sonuç alınamayacağı da bilinmelidir." diye belirtti.

Yuva, "Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa’nın, Kudüs'ün, siyonist muhasaradan kurtulması, işgalin sonlanması için özellikle İslam ülkelerinin idarecilerine büyük sorumluluklar düşmektedir. Dayatılan zilleti her ne kadar kimi işbirlikçi rejimler içlerine sindirmişlerse de hür ve bağımsız olduğunu söyleyen tüm İslam ülkeleri güçlü bir tepki ortaya koymalıdır. Bu tepki siyonistlere, emperyalist ABD'ye geri adım attıracak pratik, somut adımlar olmalıdır." dedi.

Söz konusu durum karşısında İslam ülkelerinin uygulaması gereken politikaları sıralayan Yuva, "Bu bağlamda; İslam ülkeleri Filistin'de işgalci olan rejimi devlet diye tanımaktan vazgeçmeli, terör rejimi ile bütün siyasi ve ekonomik ilişkiler derhal kesilmeli, ABD’nin İslam ülkelerindeki üsleri kapatılmalı, Petrol ve doğalgaz gibi stratejik enerji maddelerin satışı ve ekonomik boykotun yanı sıra, siyonist rejimle ilişkili tüm sermayedarların faaliyetleri durdurulmalı, İslam ülkelerinin hava sahaları, karasuları ve limanları ABD ve siyonistlere kapatılmalıdır." diye ekledi.

Birliktelik çağrısında bulunan Yuva, "Bugün safları toparlayıp, sıklaştırma vaktidir. İhanet projesine karşı durup, Filistinli kardeşlerimize destek olma vaktidir. Söz konusu Müslümanlar ve İslam'ın kutsalları olunca; Trump'ın, Putin'in, Macron'un, Birleşmiş Milletlerin 5 daimî üyesi Amerika, Rusya, Fransa, İngiltere ve Çin'in nasılda bir arada durduğunu görme vaktidir." ifadelerini kullandı.

Yuva, son olarak şunları söyledi:

"Bizler Müslüman Kürd halkı olarak dayatılan zilleti, ihanet anlaşmasını kabul etmediğimizi bu tarihi meydandan haykırıyoruz. Siyonist çetenin hiçbir zaman muvaffak olmayacağını, buna izin vermeyeceğimizi büyük komutan Selahaddin'i işaret ederek bir kez daha hatırlatıyoruz. Eğer siyonistler ve onların işbirlikçileri yeni Hayberler inşa etmek istiyorsa bu kaleleri aşacak Alilerin de var olduğunu hatırlatıyor, onlar için akıbetin atalarından farksız olmayacağını vurguluyoruz." (Ramazan Zeren/Cihat Altun/Cebrail Temur-İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir