• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Adıyaman Valisi Aykut Pekmez depremde hasar gören evleri inceledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adıyaman'ın Sincik ilçesine bağlı Çatbahçe, Çat ve Taşkale Köyü ile Kahta ilçesine bağlı Teğmenli köylerini ziyaret eden Vali Aykut Pekmez, ağır hasarlı evlerde incelemelerde bulundu.

Vali Pekmez, depremden etkilenen Sincik'teki köy ve mezralara giderek depremde evi hasar gören vatandaşları AFAD'ın kurduğu çadırlarda ziyaret edip geçmiş olsun dileklerini iletti.

Pekmez, ziyaret ettiği köylerde vatandaşlara devlet olarak depremin verdiği yaraları en kısa sürede saracaklarını söyledi.   

Depremde ağır hasar alan yapıları da inceleyen Vali Aykut Pekmez, "Depremden etkilenen Sincikli kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Allah bir daha ülkemize ve milletimize böyle felaketler yaşatmasın. Depremin yaşandığı ilk andan itibaren devletimizin tüm birimleri bir koordinasyon halinde hareket ederek hasar tespit çalışmaları başta olmak üzere vatandaşlarımızın bütün ihtiyaçlarının karşılanması için adeta seferber oldu. Allah'a şükür, yaralanan, ciddi hayati tehlikesi olan hiçbir vatandaşımız yok. Tek tesellimiz; ilimizde ve ilçelerimizde can kaybının olmaması. Gerek bizler gerekse de görevlilerimiz depremin etkilediği köylerimizde depremin etkilerini en aza indirgemek ve vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet etmek için fedakâr bir şekilde çalışıyoruz." dedi.

Vatandaşların duruşunu ve kanaatkarlığını takdir eden Vali Aykut Pekmez, "Sincik'te depremden etkilenen ve evleri ağır hasar alan vatandaşlarımız; evinden, barkından olmalarına rağmen 'Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin' şeklindeki dualarını gerek bizlere gerek görevlilerimize iletiyorlar. Bizler de vatandaşlarımızı köylerinde ziyaret ederek varsa eksikliklerimizi gözden geçiriyoruz. Vatandaşlarımız şundan emin olsun ki, onlar rahat değilken bizim rahat olmamız söz konusu olamaz." ifadelerini kullandı.  

Depremin meydana geldiği ilk andan itibaren devletin tüm ekiplerinin adeta seferber olduğunu dile getiren depremzede vatandaşlar ise, "Devleti, depremin meydana geldiği ilk anlardan itibaren bizimle yakından ilgilenerek gördük. Depremin hemen ardından bizlere sahip çıktılar. Şu anda hiçbir sıkıntımız yok. Allah, herkesten razı olsun. Ziyaretlerinden dolayı Sayın Valimize ve beraberindeki heyete teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu. (Cemil Özdaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir