• DOLAR 32.602
  • EURO 34.809
  • ALTIN 2488.355
  • ...
SON DAKİKA
Adıyaman İl Müftülüğü Gençlik Merkezi öğrencileri, eğlenerek öğreniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Adıyaman İl Müftülüğünde bir araya gelen öğrenciler, eğlenerek öğrendiklerini ve bu tür etkinliklerin kendilerini geliştirdiğini belirttiler.

Gençlik Merkezi Koordinatörü Fadıl Akkuş, gençlerin bu tür programlarla manevi eğitimden geçtiklerini belirterek "Din gönüllüsünden olan 20 kişilik istişare heyetiyle yaptığımız istişareler neticesinde, ortaokul, lise, üniversite aynı zamanda cami ve mahalle temsilcisi oluşturarak toplumun her kesimindeki gençlere ulaşma gayreti içerisine girdik. Oluşturduğumuz teşkilati yapıyla beraber Milli Eğitim ve üniversiteyle yapmış olduğumuz protokol kapsamında çalışmalarımıza başladık. 2 buçuk yıl içerisinde yaklaşık 6 bin gence ulaştık diyebiliriz." dedi.

Gençlerin topluma ve ailesine faydalı birer evlat olması için gayret ettiklerini belirten Akkuş, "Ara tatilde geçen sene yapmış olduğumuz gibi bu sene de ortaokul öğrencilerimize yönelik milli ve manevi değerlerine sahip, ailesine ve toplumuna hayırlı bir evlat olabilmeleri için gençlerimizi burada beş günlük bir kampa aldık. Bu kampta hem eğitici hem de eğlendirici programlara, çocuklarımız bir taraftan eğleniyor, bir taraftan da manevi eğitimden geçmiş oluyorlar. Amacımız bu tür programları yılda bir defa değil, birkaç kamp yapıp gençlerimizi topluma daha hayırlı bir şekilde yetiştirmenin gayreti içerisindeyiz. İnsanlar özellikle manevi yönden eksik olursa ebette maddi yönden de çok ciddi tahribatlar vereceğini bildiğimiz için gençlerimizin mana yönüne hitap etmeye ve ahlaki değerlerine sahip bir gençlik olarak yetiştirmeye gayret ediyoruz. Bu kapsamda da bu kampımızı düzenledik. Şu anda 12- 14 yaş grubunda 35 beş öğrencimize 5 hocamızla birlikte eğitim vererek kampı yürütmekteyiz." ifadelerini kullandı.

"Tatilimiz değerlendiriyoruz"

Okulların tatil olmasından snra iki haftalık tatillerinin boş geçmemesi adına faaliyetler yaptıklarını belirten Haci Yusuf Tutar "Okulumuz ara tatile girince biz de ara tatilimizi boş geçirmemek adına Gençlik Merkezi tarafından açılan programlara katılarak çalışmalar yapıyoruz. Burada farklı ve güzel alışkanlıkları bize kazandırıyorlar. Namazı daha güzel kılma, kitap okuma alışkanlıkları edindik. Bunun yanı sıra çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Hava güzel olunca futbol, basketbol oynuyoruz, yüzmeye gidiyoruz. Ebru sanatını öğrendik burada." şeklinde konuştu.

Yusuf Samet Özger ise "Okulumuz ara tatile girince bizde Gençlik Merkezi'nde kamp yapmaya geldik. Burada bize ikramlar yapılıyor. Namaz kılmayı öğrendik. Ebru ve benzeri sanatlarla uğraşıyoruz. Temel dini bilgilerin yanı sıra Allah ve Peygamber aşkını burada bulabiliyoruz. Buraya geldiğim için çok mutluyum." dedi.

"Beş vakit namazımızı kılıyoruz"

Beş vakit namaz kılmanın yanı sıra birçok güzel alışkanlık edindiklerini anlatan Abdurrahman Akgün "Ara tatile girince buraya güzel ve iyi alışkanlıklar kazanmak için geldim. Burada beş vakit namazımızı kılıyoruz. Dersler veriliyor, kitap okuyoruz. Hava güzel olunca geziyoruz, spor yapıyoruz, basketbol oynuyoruz. Sinema ve yüzmeye gidiyoruz. Ebru sanatını öğrendik. Burada çok mutluyuz." ifadelerini kullandı.

Allah ve Peygamber sevgisini öğrendiğini dile getiren Muhammed Safvan Avcı "Burada farklı faaliyetlerde bulunuyoruz. Ebru sanatını öğrendim. Bundan dolayı hocalarıma teşekkür ediyorum. Namazı nasıl kılacağı öğrendim Allah ve Peygamberi sevgisini gönlümüzde yer ediyoruz. Dinimi öğreniyorum, çok güzel bir yer. Allah ve Peygamber aşkı hepsi var burada." şeklinde konuştu.

Mehmet Ali Kubat isimli öğrenci ise "Burada çok eğleniyor, hocalarımızla oyunlar oynuyor ve ebru sanatını öğreniyoruz. Derslerimizi çalışıyoruz. Temel dini bilgiler ve Allah sevgisini öğreniyoruz." dedi.

Mehmet Ozan Toprak ise duygularını şöyle dile getirdi:

"Tatilimi burada ahlak ve hayırlı bir çocuk olmak için geçirmek istedim. Kişisel aktiviteler yapıyor, ders çalışıyoruz. Güneşli havalarda futbol oynuyor, yüzmeye gidiyoruz. Namaz kılıyor, sohbetler dinliyoruz. Kitap okuyor ve Ebru sanatı öğreniyoruz." ifadelerini kullandı. (Cemil Özdaş - İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir