• DOLAR 32.523
  • EURO 35.166
  • ALTIN 2493.046
  • ...
Altun: “Filistin’e yapılan haksızlık karşısında ortak bir duruş sergilenmelidir”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Twitter hesabından İngilizce yaptığı paylaşımda ABD'nin Filistin meselesine yönelik sözde barış planına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Altun şunları kaydetti:

“Uluslararası toplum, Filistin’e yapılan haksızlık karşısında ortak bir duruş sergilemelidir. Filistin mücadelesinin akıbeti, bölgedeki bazı ülkelerin dar görüşlü ulusal çıkarları ya da bu ülkelerin liderlerinin daha da dar görüşlü şahsi menfaatlerince belirlenemez.

Bazı Körfez ülkeleri, israilin işgalini resmen kabul eden sözde barış planını benimsemeye dünden hazır gibi davranıyor. Bu ülkeler tarihe, Filistinlilerin haklarının çalınmasını olanak tanıyan ülkeler olarak geçecekler. Filistinlileri de meşru birer taraf olarak kabul etmeyen bir planın hiçbir meşruiyeti olamaz.”

Kudüs’ün siyonist terör çetesine ait olmadığını belirten Altun, şunları bildirdi:

“Kudüs israile ait değildir. Bu oldubittiye ortak olan devletler de bu kutsal şehrin çalınmasında suç ortakları olacaklardır. Kudüs’ün statüsünü değiştirmeye hiçbir tek taraflı açıklama yetmez.

Gerçek bir Filistin devleti, Filistinlilerin haklarının korunması ve Kudüs’ün statüsünün layık olduğu şekilde belirlenmesi, ancak ve ancak Arap dünyası, Müslüman dünyası ve adalete inananlar birlikte hareket eder ve aynı doğrultuda ses verirse mümkün olabilir. Her bir aktörün, üzerine düşen tarihi sorumluluğu göz önünde bulundurması gerekmektedir.” (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir