• DOLAR 32.598
  • EURO 34.786
  • ALTIN 2408.77
  • ...
Meteorolojiden deprem bölgesi ve bazı iller için kar uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan değerlendirmelere göre, deprem bölgesinde halen yağmur şeklinde devam eden yağışların, akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmura, 1250 metre ve üzeri rakımlı yerler ile yarın (Cuma) bölgenin tamamında kar şekline döneceği ve yarın gece saatlerinde yağışların kesileceği tahmin ediliyor.

Yağışların Malatya'nın ve Elazığ'ın güney ve yüksek kesimlerinde (Sivrice, Baskil ve Pütürge) kuvvetli ve yoğun kar şeklinde olacağı bekleniyor.

Mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının, yarından itibaren azalacağı ve hafta sonu mevsim normallerinin altında (Cumartesi ve Pazar günleri gecenin en düşük hava sıcaklıklarının -5 ila -10 derece olacağı) seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın bugün güney ve güneydoğu yönlerden hafif, yarın (Cuma) ise kuzey ve kuzeybatı yönlerden orta ve zaman zaman kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor.

Hafta sonunda deprem bölgesinde yağış beklenmiyor, havanın genellikle parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Bazı bölgelerde de kar yağışı bekleniyor

Öte yandan İç Anadolu’nun doğusunda (Kayseri, Sivas, Nevşehir, Niğde, Yozgat, Aksaray ve Karaman’ın doğusu ile Konya’nın güneydoğusu) yağmur şeklinde görülecek yağışların, bu akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışına döneceği ve yarın (31.01.2020 Cuma) öğle saatlerine kadar yer yer 10-20 cm örtü bırakacağı tahmin ediliyor.

Ayrıca bu gece saatlerinden itibaren Erzincan, Tunceli'nin yüksek kesimleri, Bingöl, Muş, ile Malatya ve Elazığ illerinin güneyinin yüksek kesimlerinde yarın (Cuma) sabah saatlerinden itibaren Bitlis, Şırnak, Hakkari, Ağrı ile Van’ın güney ilçelerinde yoğun (20 cm üzeri) kar yağışı bekleniyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden itibaren Ordu ve Giresun ile zamanla Trabzon ve Rize kıyılarında kuvvetli yağmur (30-60 kg/m2), bu illerimizin 600 m üzeri yüksek kesimleri ile Gümüşhane çevreleri, doğu ilçeleri başta olmak üzere Tokat’da yoğun kar yağışı (20 cm üzeri) bekleniyor.

Yoğun kar yağışıyla birlikte ulaşımda aksamalar başta olmak üzere yüksek kesimlerde buzlanma, dağlık ve yüksek kesimlerde çığ riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir