• DOLAR 32.367
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.305
  • ...
İşgalci ABD'nin Kudüs kararı, basın açıklaması ile protesto edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Köklü Değişim ABD'nin küstah kararını protesto etmek için üye ve gönüllüleriyle birlikte ABD İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplanarak karara tepki gösterdi.

Kudüs lehine işgalci ADB ve israil aleyhine sık sık sloganların atıldığı protesto gösterisinde Köklü Değişim Dergisi yazarı Mahmut Kar tarafından, bir basın açıklaması okundu.

"Karar çözümü ABD, İngiltere, BM ve Yahudi varlığının liderleriyle arayan kuklalar için bir şamardır"

Filistin için kurdukları yeni komployu ve Müslümanları mukaddes beldeden tasfiye etme planlarını "barış planı" olarak lanse ettiklerini dile getiren Kar, "Trump'ın "Yüzyılın Anlaşması" dediği bu plana, FKÖ lideri Mahmut Abbas ise 'Yüzyılın Şamarı' demişti. Evet, bu iki şaklabanın küstahlığı, yıllardan beri Filistin davasına ihanet eden tüm yöneticiler için bir şamardır. Kutsal beldenin Yahudi varlığı tarafından işgal edildiği günden beri, çözümü ABD, İngiltere, BM ve Yahudi varlığının liderleriyle arayan kuklalar için bir şamardır." dedi.

 

Damat Kushner'in 22 Haziran 2019'da şer planının ekonomik ayağını açıkladığını belirten Kar, "Plana göre, Filistin ve komşu Arap devleti ekonomilerini yükseltmek için 50 milyar dolarlık küresel bir yatırım fonu oluşturulacak, Batı Şeria ile Gazze'yi birbirine bağlamak için de 5 milyar dolarlık bir ulaşım koridoru inşa edilecekti. İşte tüm bunlar Filistin için kurulan yüzyılın komplosunun altyapısını oluşturma ve hainlere rüşvet dağıtma çalışmalarıydı." diye konuştu.

Plana göre, Kudüs'ün bir bütün olarak işgal rejiminin başkenti olacağı, Filistin'e de devlet olabilmek için gerekli şartları yerine getirmek için 4 yıllık bir süre tanındığını vurgulayan Kar, bununla birlikte işgalci siyonist varlığının Batı Şeria'daki yerleşim birimlerini istediği zaman ilhak ederek genişletebileceği, buna karşın 6 milyonun üzerindeki Filistinli mültecilerin topraklarına dönüş hakkının olmayacağı, mukaddes beldenin dörtte üçünün israil çetelerine verileceğini öngören bir anlaşma olduğunu söyledi.

"Yöneticiler kararı sadece kınamakla yetiniyorlar"

Kar, verilen şu mesajlarla basın açıklamasına devam etti:

İslam Ümmeti olarak bizler, gasıp ve işgalci Yahudi varlığını ve onlarla yapılan hiçbir anlaşmayı tanımıyoruz. Çünkü bu siyonist Yahudiler, Peygamberlerin katilleri ve Müslümanların en azılı düşmanlarıdır. israil denen bu oluşum, 1948'den bu yana sadece katliam ve zulüm yapmıştır. Onlar Filistin topraklarında olduğu müddetçe bu katliamlar devam edecektir. Filistin meselesinin tek çözümü ise Yahudi varlığını Mübarek Aksa topraklarından çıkarmak ve bu sözde devleti kökünden kazımaktır. Bunun dışındaki tüm çözüm planları ancak Filistin meselesini köklü çözümünden saptırmak için maksatlı ve beyhude çabalardır. Ümmet olarak sadakatimiz tam, özlemimiz kor ateş gibi. Ama ümmetin başındaki yöneticiler için hiç te öyle değil. Onlar sanki bizden bir parça değilmiş gibi, onlar sanki Kudüs sıradan bir toprak parçasıymış gibi davranıyor. Kafir ABD plan üstüne plan yapıyor, yöneticiler seyrediyor. Küstah Trump, çıkıp Filistin hakkında tehditvari açıklamalarda bulunuyor, yöneticiler sadece kınıyor ve 'bu plan kabul edilmez' demekle yetiniyor.

"Yöneticiler müminleri değil ABD ve İngiltere'yi razı etme derdindeler"

Müslümanların İslam ülkelerindeki yöneticilere Filistin ile ilgili bir planlarının olup olmadığına yönelik bazı sorular sormaları gerektiğini söyleyen Kar, "Ey Müslümanlar! Allah aşkına, O yöneticilere sorun! Filistin'i, Kudüs'ü, Mescid-i Aksa'yı kurtarmak için sizin de bir planınız var mı? Neden orduları harekete geçirmiyorsunuz! Neden Yahudi varlığının işgaline bir son vermiyorsunuz! Neden susuyorsunuz? Neden sadece kınıyorsunuz? Müslümanların ordularına sorun! Ne zaman harekete geçeceksiniz! Ne zaman Mescid-i Aksa'nın esaretine son vereceksiniz! Ne zaman küstah Trump'a ve Yahudi varlığı israile haddini bildireceksiniz? Hadi bunları yapamıyorsunuz. Neden Yahudi varlığı ile tüm ilişkileri kesmiyorsunuz? Neden elçiliklerini kapatıp diplomatlarını sınır dışı etmiyorsunuz?  Neden ticari ilişkileri bitirmiyorsunuz? Amerika size her türlü aşağılanmayı reva görürken neden ABD'nin dost ve müttefiki olmaya devam ediyorsunuz? Cevap alamayacaksınız. Yine susacaklar. Zira onların böyle bir derdi yok. Onların İslam ümmetinin onuru olan Kudüs'ü kurtarmak gibi bir gayeleri yok. Onlar tahtları sarsılmasın, iktidarları yıkılmasın derdindeler.  Onlar Allah'ı, Resulünü ve müminleri değil sömürgeci kafirleri, ABD'yi, İngiltere'yi razı etme derdindeler. Öyleyse ey Müslümanlar! Onlardan umudunuzu kesin, bağlarınızı kopartın. Allah ve Resulünü seven, Allah ve Resul'ünün nizamını tatbik edecek, İslam'ı yeniden bu topraklarda hüküm sürmesini sağlayacak, Kudüs'ü, Mescid-i Aksa'yı esaretten kurtaracak Ömer bin Hattap gibi, Abdulhamid gibi Raşid halifelerin gelmesi için çalışanlarla birlikte siz de çalışın." ifadelerini kullandı.

Yaptığı konuşmada Trump'a da seslenen Kar, "Ey Küstah! Ey Kafir! Satın aldığın yöneticilere güveniyorsan güvenme! Onların sonu ümmetin uyanış vaktine kadardır ki o vakit kısadır. Ordularına güveniyorsan güvenme! Senin ordularındaki askerler yaşamak için savaşan, en ufak bir darbede psikolojik bunalıma giren korkak askerlerdir! Allah'ın izniyle kurulacak olan Raşidi hilafetin ordusundaki asker ise yaşamak için değil şehit olmak için savaşacak. Korku nedir bilmeyecek. Ölüme gülümseyerek yürüyecek. Şehit olmak için dua edecek askerlerden kurulu olacaktır. İşte o zaman ilk önce Yahudi varlığı israili haritadan silecek, Kudüs'ü, Mescid-i Aksa'yı kurtaracak yeryüzünde adaleti yeniden sağlayacak ve sonra sıra sana gelecek! O günü bekle! Korkarak, titreyerek bekle." dedi.

İslam ülkelerindeki yöneticilerin israil ile olan anlaşmalarını iptal etmeleri ve ilişkilerini kesmeleri için çağrıda buluna Kar, onlara hadlerini bildirecek yaptırım kararları alınması ve konsolosluklarının, istihbarat birimlerinin kovulması gerektiğini söyledi.

"Yüz değil bin yıllık plan yapsanız da Kudüs bizimdir ve bizim kalacak"

İslam ülkelerindeki yöneticilerin kafirlerin örümcek ağı gibi zayıf olan düzenlerinden korkmamaları gerektiğini hatırlatan Kar, "Bu sinsi komplo ve Filistin davasını tasfiye planının korkak ve pısırık Arap yöneticilerini ve ABD müttefiki liderleri sevindirmiş olabileceğini ancak İslam ümmetinin sadece öfkesini ve Siyonist Yahudi varlığını mukaddes beldeden tamamen söküp atmak için azim ve kararlılıklarını arttırdı. Bu açıklamalar karşısında İslam Ümmetinden alacakları tek cevap şu olacaktır. Ey necis Netenyahu ve Ey kafir Trump! Silineceksiniz. Mübarek beldelerde işgal ettiğiniz tek bir karış toprak parçası kalmayıncaya kadar silineceksiniz. Yüz değil bin yıllık plan yapsanız da Kudüs bizimdir ve bizim kalacak! İslam Ümmeti çok kısa süre içerisinde sizi ve oluşumunuzu oradan silip süpürecektir." şeklinde konuştu.

"Kudüs, Selahaddin-i Eyyubi, Hazreti Ömer ve Abdulhamit gibi komutanlarla kurtulur"

Kudüs ve Mescidi Aksa kınama mesajlarıyla israil ile diplomatik ilişkilerin bir süreliğine askıya almakla kurtulamayacağını belirten Kar, son olarak şu ifadelere yer verdi:

"Kudüs'ün ve Mescidi Aksa'nın kurtuluşu ancak, 'Kudüs işgal altında iken bize gülmek haram olsun' diyen Selahaddinler gibi komutanlarla kurtulur. Kudüs'ü fethettiğinde şehre deve ile değil de güzel bir at üzerinde girmesi istenildiğinde "Eğer biz İslam'dan başka izzet ararsak Allah bizi zelil eder' diyen Hz. Ömer gibi Raşid Halifelerle kurtulur. Yüklü miktarda paralar karşılığında Filistin'den toprak vermesini isteyen siyonist liderlere karşı, "Ben, size bir karış dahi toprak satmam, zira o beldeler bizim değil İslam ümmetinindir." diyen Abdülhamit gibi basiretli yöneticilerle kurtulur. Velhasıl sözlerle değil ordularla kurtulur." (Nizamettin Aşkın- İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir