• DOLAR 32.345
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2308.518
  • ...
Elinde petrol gibi bir silah var ama kınamak için toplanacaklar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mustafa Karakaş/Doğruhaber

Suudi Arabistan’ın etkisinde olan Arap Birliği cumartesi günü Yüzyılın ihaneti gündemi ile toplanacak. Şüphesiz alabilecekleri en sert karar kınama olacak. Ama asıl şaşırtıcı olan dün yaptıkları açıklamaydı.

Cumartesi günü en sert şekilde ‘kınarlar’

Trump’un açıkladığı ihanet planı hakkında kısa bir açıklamada bulunan Arap Birliği asıl açıklamayı ve kesin tavrını hafta sonu kamuoyuna duyuracak. Ancak dün yapılan kısa açıklamada alacakları tavır ile ilgili "Filistin'in tutumunu  nazarı dikkate alacaklar"ını ifade etmeleri şaşırttı.

Körfez ülkeleri açık bir şekilde planı desteklerken Arap Birliğinde planı reddedebilecek bir iradenin ortaya çıkabileceği düşünülmüyor, muhtemelen kınar geçerler

Ellerinde petrol silahı var ama…

Arap Birliğinin Siyonizm ve ABD karşısında aldığı herhangi bir yaptırım tutumu yok, sadece vakti gelince kınama mesajı yayınlıyorlar.

Arap Birliği en son PYD’ye yönelik operasyon sırasında Türkiye’ye karşı sert bir tutum almış ve Türkiye’yi saldırganlıkla suçlamıştı.

Dünyada en fazla petrol üreten ilk 7 ülkenin arasında Arap Birliği üyesi olan 4 ülke var. Buna rağmen Birlik’in Petrol silahını kullanacağı düşünülmüyor.

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir