• DOLAR 32.345
  • EURO 35.145
  • ALTIN 2309.178
  • ...
SON DAKİKA
Elazığlılar depremin ardından soğuk ve yağışlı havada, çadırlarda kalıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Evleri depremde hasar gören vatandaşlar, kendileri için AFAD tarafından kurulan çadırlarda yaşam mücadelesini veriyor. Soğuk ve yağışlı havada çadırlarda kalan depremzedeler, sıcak bir yuvaya kavuşmanın hayallerini kuruyor.

Kültür Park’ta kurulan çadırda kalan Ayşenur Öz, depremde zor anlar yaşadıklarını belirterek yetkililerin sorunlarını gidermeye çalıştıklarını söyledi.

 

Öz, “Elâzığ depremini yerinde yaşadım. Çok zor günler geçirdik. Her an yaşanılabilecek bir tehlike altındayız. Devamlı bu psikolojideyiz. Kültür Park’ta çadırların kurulduğunu görüyorsunuz. Havalar soğuk ve yağmurlu. Ben bugün çadırda kalanlara yemek dağıtımında görev aldım. Yemeklerin az olduğunu söyleyebilirim. İhtiyaçlarımızın karşılandığını söyleyebilirim ama yetersiz olduğunu düşünüyorum. Olumlu yanları da var elbette. Mesela çadırlar soğuk havadan iyi korunuyor. Isınma sorunu yok diyebilirim. Giyim yardımı da yapıldı.” dedi.

"Nargile içti diye Suriyeliler çadır kentten çıkarıldı"

Çadır kentte Suriyeli vatandaşların yaşadığı olumsuz bir vakayı da anlatan Öz, şunları söyledi:

“Haberlerde Suriyeli vatandaşların çadırlardan çıkarıldığını gördüm. Suriyeli vatandaşlar galiba nargile içtikleri için böyle bir durumla karşılaşmışlar. Suriyeli vatandaşların yaptığı şeyi yanlış görerek şunu belirtmek istiyorum. Bu durumu ırkçılığa dökmek istemiyorum. Depremde bir Suriyeli vatandaş, Elazığlı bir depremzedeyi enkazdan kurtardı. Neticede böyle durumları ırklılaştırmak çok yanlış bir tutum. Elazığlı biri olarak söylüyorum. Bizim de iyi insan veya kötü insanımız çok. Onun için bu şekilde yargılanmaması gerektiğini düşünüyorum.”

“Yardımlar herkese dağıtılmalı”

Gelen yardımların ihtiyaç sahibi bütün depremzedelere dağıtılması gerektiğini dile getiren Nursel Koca ise “Yardımların her yere verilmesi gerekir. Sadece buradaki çadırlara değil. Köylere, mahallelere ve diğer yerlere kadar gitmesi gerekir. Allah hayırseverlerden, iş adamlarından ve diğer yardımda bulunan herkesten razı olsun. Bakın TIR’lar yardımları getirip bu çadırdakilere boşaltıyor. Tekrardan söylüyorum bu yanlışı düzeltsinler. İhtiyacı olanlara, öğrencilere ve mağdur olanlara bunları ulaştırsınlar.” diye konuştu.

İsminin yazılmasını istemeyen bir depremzede de 5 gündür kaldıkları çadırlarda genel olarak herhangi bir sıkıntı çekmediklerini, şehir ve köydeki evlerinin yıkıldığını, çocuklarının kirada kaldığı evin de yıkıldığını ifade etti.

12 yaşındaki Suriyeli Mustafa Eylübeyt, kurulan çadırda kendilerini kabul ettiklerinden dolayı emeği geçenlere teşekkür ederek, iki çadırda 6 aile kaldıklarını söyledi.

Suriyeli Mustafa, “Biz Elazığ İslam Paşa Mahallesi’nde oturuyorduk. Evimiz depremde yıkıldı. Bizi kabul ettiğiniz için sizlere de teşekkür ediyorum. Biz Türkiye’deki insanları seviyoruz. Ama bazen bizi üzen şeyler de yaşıyoruz. Dün gece saat 02.00 sularında bazı Suriyeli vatandaşları çadırlardan çıkardılar. Hâlbuki hepimiz Müslümanız ve kardeşiz, niye böyle bir şey yapıyorlar ki? Bizler 6 aile 32 kişi olarak iki çadırda oturuyoruz. Erkekler bir çadırda, kadınlar da bir çadırda kalacak şekilde burada yaşıyoruz.” dedi. (Şükrü Tontaş/Mustafa Daştan/Murat Orhan/Cihat Altun-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir