• DOLAR 32.596
  • EURO 34.863
  • ALTIN 2495.215
  • ...
Arap Birliğ "İhanet planı" için açıklama yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Teşkilat, açıklamasında ABD'nin çözüm planının bağlayıcı olmadığını, siyonist terör çetesi ile Filistinliler arasında bir barış sağlanabilmesinin iki tarafın iradesiyle mümkün olabileceğini, sadece bir tarafın iradesiyle olamayacağını açıkladı.

Ancak açıklamada, Arap Birliği teşkilatının barışın(!) gerçekleşmesi için sarf edilecek her çabaya da açık olduğu, işgalci ABD'nin girişimlerini anlayışla karşıladığı ifade edildi.

Açıklamada, siyonist terör çetesinin Filistin toprakları üzerinde 1967'den beri devam eden işgalini görmezden gelen ve işgali meşrulaştırmaya yönelen bir formülle de adil, kabul edilebilir, kalıcı bir barış sağlanamayacağı belirtildi.

Açıklamada barışın sağlanması için öne sürülen herhangi bir plan hakkında hüküm verilmesi için temel ölçünün bu planın uluslararası hukukla ve insaf ve adalet ilkeleriyle uyumluluğunun temel ölçü olarak alınabileceği dile getirildi.

Filistin Yönetimi'nin talebi doğrultusunda Arap Birliği teşkilatının önümüzdeki cumartesi günü olağanüstü toplantı düzenleyeceği bildirildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir