• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Evleri hasar gören depremzedeler vagonlarda kalıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Depremden dolayı evleri hasar gören vatandaşlar, parklarda, çadır kent ve spor salonunda kalıyor. Devlet Demir Yolları da (TCDD) vagonların kapısını vatandaşlara açtı. Aralarında Devlet Demir Yolları çalışanlarının da bulunduğu birçok aile vagonlarda kalıyor. Burada kendilerine sunulan imkanlardan yararlanan vatandaşlar, evlerindeki hasar tespit çalışmalarının sonuçlanmasını bekliyor.

 

Yaşadığı depremin şokunu anlatan ve evi hasar gördüğü için vagonda kaldığını belirten Onur Gün yaşadıklarını İLKHA’ya anlattı.

Gün, “Yaşadığımız deprem, fazlasıyla etkili oldu. Uzun bir süre sallandık. Ailemle birlikte korkuyla bu durumu yaşadık. Deprem olduğu anda hareket edemiyorduk. Etkisi geçince kendimizi biraz toparlayıp dışarı çıktık. Deprem esnasında odamda bulunan dolap yerle bir oldu. Ayrıca aile olarak dışarı çıkınca deprem riski az olan bölgelere arabamızla gittik. Deprem etkisi geçmeye başlayınca evlerimize geri dönmek istedik. Fakat eve geri dönünce karşılaştığımız manzara ve depremin ara ara etkisinden dolayı yerleşmeme kararı aldık. Bizlere Devlet Demir Yolları tren vagonlarında kalma imkânı sağladı. Bizlerde şu an bu imkânı kullanıyoruz. Kaldığımız vagonlarda elektrik, su, yatak, televizyon gibi gayet güzel imkânlar sağlanmış. Ayrıca her odada televizyon ve klima gibi imkânlar da sağlamışlar. Allah hepsinden razı olsun.” dedi.

“Deprem sonrası kiralar fahiş fiyatlara çıktı”

Vagonlarda sunulan imkanların bir evden farksız olduğunu dile getiren Remzi Talay ise, deprem sonrası kira fiyatlarını artıran fırsatçılara tepki gösterdi.

Talay, şunları söyledi: “24 Ocak’ta Elazığ’da yaşanan deprem sonrası evimin birçok noktasında hasar oluştu. Evin kolonlarında çatlaklar oluştu. Duvarların bazı yerleri yıkıldı. Depremden sonra evden çıktık. Hala evimize geri dönmüş değiliz. Eşim ve çocuklarımla birlikte biz depremzedelere sağlanan bu vagonlarda kalıyoruz. Vagonun içinde buzdolabı, fırın, çamaşır makinesi, yatacak odalar, televizyon, klimalar gibi bir evi aratmayacak her türlü imkân var. Bundan daha fazlasını isteyemeyiz çok şükür.”

Kirayı fırsata çeviren ev sahiplerine empati kurma çağrısında bulunan Talay, “Biz bu vagona yerleşmeden önce sağlam kalabilecek bir eve çıkmak istedik. Ev bulma noktasında sıkıntılarımız var. Ev sahipleri kira fiyatlarını çok yükseğe çıkardılar. Deprem öncesi bin liraya tutacağın bir ev, şu an 3 bin lira. 500 liraya tutacağın ev, şu an bin 500 liraya çıkmış. Buradan ev sahiplerini söylemek istediğim birkaç şey var. Empati kursunlar diyorum. Kendilerini bizim yerine koyup, düşünmelerini istiyorum. Eğer empatiden sonra kendileri böyle bir durumu normal karşılıyorlarsa, ben 5 bin lira kira vermeye razıyım.” diye konuştu. (Şükrü Tontaş, Mustafa Daştan, Murat Orhan, Cihat Altun-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir