• DOLAR 32.344
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2283.123
  • ...
​ Malatya’dan Trump'ın şer kararına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Malatya’daki STK’lar, dünyanın sömürgeci ve emperyalist gücü ABD’nin Başkanı Donald Trump ve İşgalci terörist Netanyahu’nun imzaladığı  "Yüzyılın Utanç Planını" ile ilgili Yeni Cami meydanında basın açıklaması düzenledi.

Halkın yoğun katılım gösterdiği basın açıklamasını Memur-Sen Malatya il Temsilcisi Hüseyin Söylemez, okudu. Kudüs’ün Müslümanların onuru olduğunu vurgulayan Söylemez, Kudüs’ün terör çetesi siyonistlerin değil, Filistin’in başkenti olduğunu hatırlattı.

 

Emperyalit ABD’ye, terör çetesi siyonirtlere ve uşakları olan krallara seslenen Söylemez, komutanı Hazreti Muhammed (Sallallahu Aleyhi Vesellem) olan bir ümmetin, asla boyun eğmeyeceğini, direniş ve haykırışlarının siyonizmin ve emperyalizm yok olana dek süreceğini söyledi.

"Mel'un siyonizmin Kudüs'ü Selahattin'in torunlarından geri alma planıdır"

Söylemez, "Dün gece yapılan bir toplantı sonrasında, dünyanın sömürgeci ve emperyalist gücü ABD’nin Başkanı Donald Trump ve İşgalci terörist israil’in Başbakanı Netanyahu, yüzyılın barış planı adıyla 'Yüzyılın Utanç Planını' açıkladılar. Bu sözde anlaşma ile kendi ülkelerinin iç siyasetinde batağa girmiş olan bu iki meczup lider, yüzyıllık vahşi planları ile yeni bir kaosa adım atmışlardır. Sözde anlaşmanın tanıtıldığı toplantıda yer alan Umman, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri ise bu tarihi ihaneti, bir ömür sırtlarında taşıyacaklardır.  Bu sözde plan 'Yüzyılın Anlaşması' değil, 'Yüzyılın Dayatması'dır. Filistin'i Siyonizm’e peşkeş çekme planıdır,  işgali meşrulaştırma ve Filistin halkının iradesini yok sayma planıdır, Mel'un siyonizmin Kudüs'ü Selahattin'in torunlarından geri alma planıdır. Hem terör devleti israil ve kuklası ABD’nin, hem katil Netenyahu ve erketesi Trump’ın Filistin’i işgal planı; diplomatik açıdan palavra; bizim açımızdan sadece bir paçavradan ibarettir." dedi.

"Kudüs özgür olana dek her türlü baskıya, dayatmaya karşı en güçlü direnişi göstermek boynumuzun borcudur"

Filistin’in bağımsızlığının ve özgürlüğünün hem insanlık hem de ortak paydası Müslümanlık olanlar açısından insanlık onuru sınavı olduğunu belirten Söylemez, bu planı asla tanımayacaklarını Filistin/Kudüs özgür olana dek hep birlikte haykırmaya devam edeceklerini söyledi.

Söylemez, şöyle devam etti: "İnanç ve umudumuzla Filistin ve Kudüs özgür olana dek haykırmak, ister manevi ister maddi her türlü baskıya, dayatmaya karşı en güçlü direnişi göstermek boynumuzun borcudur. Elbette, Kudüs’ün sahibi de varisi de belli olduğu gibi işgalcisi de bellidir. Filistin topraklarında egemenlik hakkı olan devlet de bellidir. Bizim için Filistin teslim olmamaktır. Filistin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesi ve azmidir. Filistin, emperyalist kurgulara direnme iradesidir. Filistin Kudüs'tür, Kudüs siyonist israil’in değil; Filistin’in başkentidir. Ne ABD’nin Filistin konusunda ses çıkarma hakkı ne de Trump’ın Kudüs’e dair söz söyleyecek aklı vardır. Yüzyılın anlaşması kumpası; umarız Filistin’den israil’i, İslam coğrafyasından ABD’yi def edecek bir başlangıç olur. Sözde yüzyılın anlaşması dayatması tam bir Siyonist işgal kalkışmasıdır. Siyonist güçler ve onların oyunlarına ram olmuş köleler,  Ortadoğu ve Filistin üzerinden insanlığı, barışı ve dünyanın huzurunu hedef alan bir dünya savaşını başlatmak istiyorlar. Dolayısıyla insanlık için, kapitalizme ve siyonizme karşı direniş, medeniyet coğrafyamız ve inanç paydaşlarımız için iman; insanlık için onur mücadelesidir."

"Bütün dünyayı bu sözde anlaşmayı reddetmeye çağırıyoruz"

Kudüs'e yönelik ABD ve işgalci, istilacı, siyonistler tarafından izlenen politikalar ve adım adım işgale yönelik sergilenen maksatlı hareketlerin asla kabul edilemeyeceğini söyleyen belirten Söylemez, "Ümmet olarak buna direnmek bir anlamda varlık nedenimizdir. Mazlum Filistin halkının ve Kudüs'ün sonuna kadar yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz. Filistin halkının reddettiği bir taslak 'Yüzyılın Anlaşması' değil, olsa olsa yüzyılın dayatması olur. Bütün dünyayı bu sözde anlaşmayı reddetmeye çağırıyoruz." diye selendi.

"Direniş ve haykırışımız israil ve emperyalizm yok olana dek sürecektir"                                                                              

Söylemez, son olarak şunları söyledi:

Bugün burada tepki için bir araya gelen ve irade beyanında bulunan Müslümanlar olarak, Filistin’in iradesini esas almayan dayatmaları yok sayıyoruz. Dirilişe ve direnişe katkıyı onur sayıyor; Filistin ve Kudüs konusunda hassas olan; antisiyonist, antiemperyalist herkesi tepki koymaya davet ediyoruz. Biz, emperyalizme karşı adil bir düzen için Filistin’i savunuyoruz. Biz, insanlık için Kudüs’ü, Kudüs için insanlığı savunuyoruz. Çünkü biz adalet tasavvurumuzu Hazreti Ömer'den, zalimlere karşı mücadele etme azmi ve cesaretimizi Selahattin-i Eyyübi'den aldık. Bizim, insanlığa sunduğumuz huzur ve barış telakkimiz var, Onun için diyoruz ki, selam olsun özgür Kudüs’e, Selam olsun Filistin’e ve Filistin Devleti’ne, Selam olsun Filistin davasına omuz verenlere. Selam olsun intifadanın yiğit çocuklarına, selam olsun Kudüs'ün yılmaz dava erlerine, selam olsun şeyh Ahmet Yasin'e. Ey israil ve ABD  Ey emperyalist uşaklar, siyonizmin kölesi işbirlikçi krallar, şunu iyi bilin ve belleyin ki, komutanı Hz. Muhammet olan bir ümmet, asla boyun eğmeyecektir. Direniş ve haykırışımız israil ve emperyalizm yok olana dek sürecektir.

Basın açıklaması, Uçbağlar Cami imamı Abdülkadir Ateş’in yaptığı duayla sona erdi. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir