• DOLAR 32.377
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2325.628
  • ...
4.Antarktika Bilim Seferi 9 Şubat'ta
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, WABCO Sakarya Fabrikasının temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Dördüncü Ulusal Antarktika Bilim Seferi'ne ilişkin açıklamalarda bulundu.

Dördüncü Ulusal Antarktika Bilim Seferi’nin TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) çatısı altında kurulan Kutup Araştırmaları Enstitüsü (KARE) koordinasyonunda yapılacağını belirten Bakan Varank, bilim seferinin 9 Şubat’ta İstanbul’dan hareketle başlayacağını ifade etti.

Seferde yer ve deniz bilimleri, biyoloji, kimya, uzay ve sosyal bilimler gibi farklı alanlarda 15 proje gerçekleştirecek bilim insanlarının yer alacağını kaydeden Varank, kutup araştırmalarının dünyanın geçmişine olduğu kadar geleceğine de ışık tuttuğunu vurguladı.

ÜLKELER ARASI İŞ BİRLİĞİ

Bu alanda yapılan öncü çalışmaların, farklı perspektifleri gün yüzüne çıkardığını anlatan Varank, “Antarktika Bilimsel Araştırma ve Bilim Üssü Projesi kapsamında nihai hedefimiz, danışman ülke statüsüne geçerek kıtanın yönetiminde söz sahibi olabilmektir. Düzenlediğimiz seferler bu statüyü kazanmak için atılması gereken adımlardan biri. Farklı ülkelerle iş birliği faaliyetleri yürütüyor, nitelikli bilimsel çalışmaları da destekliyoruz.” dedi.

Dördüncü Ulusal Antarktika Bilim Seferi eğitimleri 30 Ocak’ta başlıyor. Seferde, 22'si Türk, 2'si yabancı olmak üzere toplam 24 katılımcı yer alacak. İkili iş birlikleri kapsamında da 2 bilim insanı, Belçika ve Polonya'nın kıtadaki üslerinde çalışmalar gerçekleştirecek.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir