• DOLAR 32.555
  • EURO 34.931
  • ALTIN 2429.938
  • ...
​Avrupa Yetim Eli Kenyalı yetim öğrencilere giyim yardımında bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Afrika ülkeleri başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde yetim, öksüz ve muhtaçlara yardım eden uluslararası yardım kuruluşu Avrupa Yetim Eli, Ramazan ve Kurban Bayramı çalışmalarının yanı sıra gıda ve giyim yardımları, cami inşaatı, su kuyusu projeleri ve sünnet organizasyonları ile mağdurların yüzünü güldürmeye devam ediyor.

Yardım çalışmaları kapsamında Kenya’ya gelen Avrupa Yetim Eli, Avrupalı ve Türkiyeli hayırseverlerin bağışlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmayı sürdürüyor. Bu kapsamda Avrupa Yetim Eli'nden bir heyet, Garissa kentinde 300 yetimin hem İslami hem de akademik eğitim aldığı okulu ve yetimhaneyi ziyaret etti.

Avrupa Yetim Eli heyetini yetimhane yetkililerinden Abdullah Muhammed ve diğer yetkililer karşıladı.  Muhammed, heyete yetim öğrencilerin ve yetimhanenin durumu ile ilgili bilgi verdi.

Hayırseverlere yetim öğrenciler için acil yardım çağrısında bulunan Muhammed, öğrencilerin gıda ve eğitim ihtiyaçları başta olmak üzere birçok ihtiyaçlarının olduğunu belirterek heyete ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Avrupa Yetim Eli heyeti de yetimlere önem verdiklerini belirterek hayırseverlerin desteğiyle Afrika bölgesindeki mazlumlara ve yetimlere sahip çıktıklarını dile getirdiler.

300 yetimin kaldığı yetimhanenin başta gıda olmak üzere birçok ihtiyacının olduğunu belirten Avrupa Yetim Eli heyeti, Avrupa ve Türkiye’deki Müslümanların yardımcı olmalarını istedi.

Ziyaretin ardından yetimhanedeki yetim öğrencilere hayırseverlerin bağışladığı kıyafetlerin dağıtımı yapıldı.

Kendilerine gelecek yardımları dört gözle bekleyen yetim öğrenciler, Avrupa Yetim Eli heyetini, büyük bir sevinçle karşıladı. Heyete yoğun bir ilgi gösteren öğrenciler, aldıkları giyim yardımlarından dolayı teşekkür etti. Aldıkları yardımlarla yüzleri gülen öğrencilerin sevinçleri ise görülmeye değerdi.

Yaptıkları giyim çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Avrupa Yetim Eli Gönüllü Temsilcisi Serdar Şişman, 300 yetimi giydirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Uluslararası insani yardım kuruluşu Avrupa Yetim Eli olarak Afrika’nın Kenya ülkesinde başlattıkları yardım çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Şişman, “Kenya ülkesinde yardım çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bugün de Garissa kentindeki bir yetimhaneyi ziyaret ettik. Bu yetimhanede 300’e yakın yetim bulunuyor. Bizler buraya Avrupa’daki Müslümanların bize özellikle de yetimler için verdikleri yardımları burada yetimlere dağıttık. Burada yetimlerin mağduriyeti ile karşılaştık. Buradaki yetimlerin sıkıntılarını dinledik. Yetimlerin ayaklarında ayakkabı göremedik. Üstlerinde doğru dürüst elbise göremedik. Yetimler burada çok zor şartlar hem Kur’an eğitimi hem de akademik eğitimlerini görmeye çalışıyorlar. Biz burada yetimlerin kaldıkları yerleri gezdik. Yetimlerin hocalarıyla görüşme imkanımız oldu. Burada kendileri bizden, Avrupa ve Türkiye’deki hayırseverlerden yardım talebinde bulundular.” dedi.

Yetimlere sahip çıkılması çağrısında bulunan Şişman, “Yetimleri giydirdiğimizde onların yüzündeki o mutluluğu hissettik. Bu bizi çok mutlu etti. Çünkü bir yetimi sevindirmek ve bir yetimin başını okşamanın ne anlama geldiğini çok iyi biliyoruz. Yetimlerin başını okşamanın ne anlama geldiğini çok iyi bildiğimizden dolayı burada özellikle hassas bir şekilde yetimleri gözeterek ihtiyaçlarını verdik, kıyafetlerini giydirdik. Burada yetimlerin mağduriyetleri karşısında duygulandık. Yetimlerin burada çok zor şartlar altında eğitim almaları bizi gerçekten de duygulandırdı. İnşallah Avrupa Yetim Eli olarak Avrupa ve Türkiye’deki hayırseverler ile buradaki mağdurlar arasında köprü olmaya devam edeceğiz. Allah nasip ederse inşallah yetimlerle ilgili daha kalıcı projeler yapmayı düşünüyoruz. Yetimlerin ihtiyaçlarının tespitlerini yapıp, daha güzel projelerle yetimleri sevindirmeye Allah’ın izniyle devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir