• DOLAR 32.379
  • EURO 35.022
  • ALTIN 2326.145
  • ...
Taliban'dan Kudüs açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Taliban, ABD'nin "Yüzyılın Anlaşması" adı altında açıkladığı Filistin planına karşı bir açıklama yayınladı.

Taliban, ABD'nin "Yüzyılın Anlaşması" adı altında açıkladığı Filistin planına karşı bir açıklama yayınladı.

Harekete bağlı sosyal medya kaynaklarınca paylaşılan ve "Afganistan İslam Emirliği" imzasıyla yayınlanan açıklama "Kudüs ve Filistin'e Karşı Amerikan Zulmüne İlişkin İslam Emirliği'nin Açıklaması" başlığını taşıyor.

Taliban tarafından yayınlanan açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump'ın Filistin planını açıkladığı, bu kapsamda Filistin topraklarındaki birçok bölgenin Siyonist toprağı olarak kabul edileceği belirtildi.

Hareket, "zalimane" olarak nitelediği planı şiddetli bir şekilde kınarken, söz konusu planın Filistinlilerin haklarını açıkça ihlal ettiğini dile getirdi.

Taliban'ın açıklamasında "Beyt el Makdis İslam ümmetinin ilk kıblesidir. Filistin, Filistin halkınındır. Böylesi bir anlaşma kabul edilemez." ifadesi yer aldı.

"İslam Emirliği mazlum Filistin halkının yanındadır." ifadesiyle Filistin'e olan desteğini dile getiren Taliban, İslam ülkelerini ve İslami kuruluşları Filistin konusunda üzerlerine düşen vazifeleri yerine getirmeye çağırdı.

Hareketin açıklamasında "Hep birlikte bu zulmü sona erdirmek için çalışalım." sözlerine yer verilirken, bu gibi hamlelerin Ortadoğu'da savaşı ve çatışmayı alevlendireceğine vurgu yapıldı.

Kaynak: Mepa News

Bu haberler de ilginizi çekebilir