• DOLAR 32.345
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2308.518
  • ...
Dicle EDAŞ'tan Hasankeyf'teki vatandaşlara "elektriklerin kesileceği" uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DEDAŞ, baraj gölünün altında kalmaya başlayan ilçeden ayrılmayarak yaşamlarını halen eski Hasankeyf olarak adlandırılan yerde sürdürmeye devam eden vatandaşları uyardı. Enerji şirketinden yapılan açıklamada, güvenlik sebebiyle 3 Şubat'tan sonra söz konusu bölgenin elektriklerinin kesileceği duyuruldu.

Baraj suyunun yükselmeye başladığına dikkat çeken Dicle Elektrik Batman İl Müdürü Yusuf Berus, gerek eski Hasankeyf'te yaşayan ailelerin güvenliği, gerekse kamu malının zarar görmemesi için, halen kullanımda bulunan direk, trafo ve iletişim hatlarının toplanacağını söyledi.

Eski Hasankeyf'te halen 30 ailenin yaşamaya devam ettiğini belirten Berus, "Elektrik şebekemizin büyük bir kısmını daha önce topladığımız halde bu ailelerin mağdur olmaması için şimdiye kadar buraya enerji taşıyan hattı toplamamıştık. Ancak gölde su seviyesi yükselmeye başladığından bizim artık bu hattı bir an evvel toplamamız gerekiyor. 3 Şubat Pazartesi günü geriye kalan şebekemizi de toplayarak buraya elektrik akışını tamamen keseceğimizi duyuruyoruz." dedi. (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir