• DOLAR 32.597
  • EURO 34.785
  • ALTIN 2506.767
  • ...
Umut Kervanı Vakfı binlerce depremzedeye yardım ulaştırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Merkez üssü Elâzığ Sivrice’de meydana gelen, 41 vatandaşın hayatını kaybettiği 6,8 büyüklüğündeki depremin yaraları sarılmaya çalışılıyor. Depremden etkilenen vatandaşların ihtiyaçlarını gidermek için yardım kuruluşları tarafından seferberlik başlatıldı.

Depremden etkilenen vatandaşların ihtiyaçlarını gidermek için deprem bölgesinde bulunan Umut Kervanı Vakfı, binlerce depremzedeye yardım ulaştırdı. Vakıf ısınma, gıda, giyim gibi ihtiyaç duyulan malzemeleri dağıtmaya devam ediyor.

Yapılan yardım çalışmaları hakkında açıklamada bulunan Umut Kervanı Vakfı Elâzığ Başkan Yardımcısı Nihat Bakşi, depremin meydana geldiği günden bu yana binlerce vatandaşa yardım ulaştırdıklarını belirtti.

"İlk günden bu yana sahada yardım faaliyetlerimizi sürdürüyoruz"

İHO-EBRAR, Avrupa Yetim Eli, Yetimler Vakfı’nın da getirdiği yardımların Umut Kervanı vasıtasıyla dağıtıldığını belirten Bakşi, "Bilindiği gibi Elazığ’da 6,8 büyüklüğünde deprem oldu. Depremin yaşandığı andan itibaren bütün ekiplerimiz ve gönüllü kardeşlerimiz ile bizler sahadayız. Çok acı verici bir durum ve şu anda neredeyse hiç kimse evinde oturamıyor. Çünkü artçı depremler devam ediyor. Artçı depremlerinin sürekli olması korkuya sebep oluyor ve hiçbir vatandaşımız evlerine giremiyor, çadırlarda kalmak zorunda kalıyorlar. Bizler bütün kardeşlerimizle birlikte hayırsever vatandaşlarımızdan aldığımız soba, battaniye, mont ve gıda malzemelerini mağdur olan vatandaşlarımıza ulaştırmaya çalıştık." dedi.

"Öncelikli ihtiyaç ısınmadır"

İlk günden itibaren deprem bölgesinde bulunduklarını dile getiren Bakşi, şunları söyledi:

Depremin yaşandığı ilk anlarda bizler Umut Kervanı olarak, depremzedelere ilk dağıtılması gerekenin çorba ve sıcak yiyecekler olduğunu düşündük ve bu yönde çalışmalarımızı başlattık. Tabi bu tür ihtiyacı karşılama adına her gün üç kez olmak üzere dağıtım yaptık. Bizler bu dağıtımı cami, taziye evlerini, sokakları ve birçok alanı inceleyerek dağıtımlarımızı gerçekleştirdik. Havanın soğuk olması nedeniyle vatandaşlarımızın ihtiyaçları farklılaştı. Çünkü soğuk havada battaniye, soba ve mont gibi temel ihtiyaçlar ortaya çıktı. Umut Kervanı olarak bu tür ihtiyaçların karşılanmasında çaba ve gayret gösteriyoruz. Elazığ’daki vatandaşları yalnız bırakmayan ve bizler aracılığı ile hayırseverlerin yardımlarını ulaştırmak için buraya gelen Avrupa Yetim Eli, IHO-EBRAR ve Yetimler Vakfı yardım kuruluşları ile birlikte yardımları depremzedelere ulaştırmaya çalışıyoruz. Bu hayırlı çalışmada bizleri aracı olarak gören Avrupa Yetim Eli, IHO-EBRAR ve Yetimler Vakfına buradan teşekkürlerimizi iletiyoruz. Allah kendilerinden razı olsun inşallah. Yoğun olarak bizlere şehir dışından yardımlar gönderiliyor. TIR ve kamyonetlerle yardımlar gönderiliyor. Kimi yardımlar bizlere ulaştı, kimi ise şu an yoldadır. Tabi buradaki sıkıntıları gidermek adına bütün vatandaşlarımız seferber olmuş. Elazığ’daki kardeşlerimize nasıl bir yardımda bulunabiliriz diyerek karınca kararınca ellerinden gelen yardımları yapıyorlar. Bu gibi yardımları bizlere ulaştırmak için çalışan ve çabalayan tüm kardeşlerimize buradan teşekkür ediyoruz.

Öncelik duyulan ihtiyacın ısınma olduğunun altını çizen Bakşi, çadırda kalan vatandaşların soğuktan korunmak için ısınmaya ihtiyaçlarının olduğunu ifade etti.

Yardım noktasında ilk olarak Umut Kervanı Vakfı’nın kendilerine ulaştığını, çadır bulmadığı için Palu ilçesinden Merkeze geldiğini belirten, depremzedelerden Mahmut Polatoğlu ise, yardımların ehil olan insanlar tarafından dağıtılması gerektiğini, ilk kez böyle organizeli bir dağıtıma şahit olduğunu ifade etti. (Şükrü Tontaş/Mustafa Daştan/Murat Orhan/Cihat Altun-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir