• DOLAR 32.536
  • EURO 34.771
  • ALTIN 2493.399
  • ...
Sağlık için en iyi 10 ev bitkisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

NASA Temiz Hava çalışmasına göre ortalama bir evin havası; formaldehit, karbonmonoksit, trikloroetilen ve amonyak gibi tehlikeli toksinlere sahiptir. Bazı bitkiler, bu kirleticilerin ve kimyasalları yüzde 90'a emebilir.

Ev bitkilerinin yeşil süslemelerden çok daha fazlası olduğundan eminiz. İşte sağlığımız için çok faydalı olan on bitki.

 

1. Yasemin
Yasemin, rahatlatıcı, ruh halini iyileştiren, uyku kalitesini artıran ve bağışıklığı güçlendiren ve hatta libidoyu artırabilen bir kimyasal nedeniyle zihinsel sağlığımız üzerinde büyük bir etkiye sahiptir.

 

2. Barış zambağı
Barış zambakları ev dekorasyonu için mükemmeldir, çünkü yaz aylarında güzel beyaz çiçekler açarlar, ancak yapabilecekleri her şey bu kadarıyla sınırlı değildir. Bu ev bitkisi, amonyak, formaldehit ve trikloroetilen gibi hava kirleticilerinin emilmesinde ve iç mekan havasının daha temiz hale getirilmesinde bir profesyoneldir. Ayrıca polen üretir bu yüzden polenle ilgili alerjiniz varsa dikkatli olun.

 

3. Biberiye
Biberiye, çoğunlukla konsantrasyonu ve hafızayı geliştiren bir bitki olarak bilinir. Ayrıca kas ağrısını hafifletmek ve bağışıklık ve dolaşım sistemlerini güçlendirmek için de kullanılır. Bir bonus olarak, taze biberiye yapraklarını yemeklerinizde kullanabilirsiniz.

 

4. Yılan bitkisi
Paşa kılıcı ve kaynana dili gibi isimlerle anılan yılan bitkisi, iç mekan hava kalitesini arttırır ve bu yüzden yatak odası için harika bir ev bitkisidir. Yılan bitkileri, trikloroetilen, formaldehit, tolüen, benzen ve ksilen dahil her türlü toksini giderebilir. Hava temizleme işlemini optimize etmek için muhtemelen birden fazla bitkiye ihtiyacınız olacaktır.

 

5. İngiliz sarmaşığı
İngiliz sarmaşığı, havadaki küfü yüzde 90'a kadar arındırır. Özellikle astımı olan kişilerin gece daha iyi nefes almalarına ve dinlendirici bir uyku uyumalarına yardımcı olur. Dikkat: Sarmaşık zehirlidir, evcil hayvanlar veya küçük çocuklar tarafından yenilmemesine dikkat edin.

 

6. Lavanta
Lavanta, stresi ve uykusuzluğu gidermek ve huzursuzluğu, gerginliği, kaygıyı ve depresyonu yatıştırmak için çok yardımcıdır.

 

7. Aloe Vera
Aloe vera, iyileştirici etkileri ile ünlüdür. Tahriş olmuş cildi pürüzsüzleştirir ve nemlendirir. Ayrıca yanıkları, güneş yanığını ve hatta sedef hastalığını tedavi edebilir.

 

8. Kauçuk çiçeği
Kauçuk bitkilerinin bakımları çok zor değildir ancak çok büyüme eğilimindedirler. Büyük yapraklar havadaki tüm kötü şeyleri emer. Bu yüzden yaprakların tozunu almayı unutmamalısınız.

 

9. Gerbera çiçeği
NASA, gerbera çiçeğini, iç havadan benzeni çıkarmak ve geceleri oksijen üretmek için en iyi bitki olarak adlandırıyor. Gerbera, uykusuzluk ve uyku apnesinden muzdarip olanlara yardımcı olabilir.

 

10. Açelya
Muhteşem renkli bir çiçek olmanın yanı sıra, açelya kimyasalları emerek iç havayı iyileştirir. Açelyaları nemli tuttuğunuzdan emin olun, çünkü nemli ortamı severler.

Bu haberler de ilginizi çekebilir