• DOLAR 32.603
  • EURO 34.817
  • ALTIN 2493.706
  • ...
PTT’den tarihe tanıklık eden sergi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Marmara Üniversitesinin İstanbul Küçük Ayasofya Parkı’nda düzenlenen açılış törenine İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Önal, PTT AŞ Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ragıp İmamoğlu, Marmara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Mustafa Çelen ve TFDF Başkan Yardımcısı Murat Hazinedaroğlu katıldı.

Açılışta konuşan İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Önal, PTT’nin, işgal yıllarında büyük bir sorumluluk alarak milli mücadeleye katkı veren en önemli kurumların başında geldiğini ve günümüzde gelişen teknolojiyle ülkemizi dünyada temsil ettiğini belirtti.

Önal, “PTT’nin düzenlediği bu anlamlı etkinlik için kendilerine teşekkür ediyorum. Gençlerimiz belki milli mücadelenin, Kurtuluş Savaşı’nın ne anlama geldiğini çok fazla bilmeyebilir. Bu tür etkinlikler, milli mücadelenin ne olduğunu, bu güzel vatanımızı kanlarımızla, canlarımızla, şehitlerimizle bu günlere getirdiğimizi tüm topluma yansıtabilir” dedi.

“İstanbul’un işgalini telgraf memuru haber verdi”

“Milli Mücadelenin 100. Yılı” nedeniyle ülke genelinde düzenlenen coşkulu kutlamalara PTT olarak geniş kapsamlı bir programla katıldıklarını vurgulayanPTT AŞ Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ragıp İmamoğlu ise, “Hepimizin bildiği gibi pullar ve pul koleksiyonları tarihe tanıklık eden çok önemli belgelerdir, milletlerin tarihini adeta film şeridi gibi gözden geçiren ve özetleyen bir işlevselliğe sahiptir. 180 yıllık tarihiyle ülkemizin en köklü kurumlarından birisi olan PTT de kültürümüzü ve tarihimizi anlatan eşsiz değerde binlerce pul üreterek tarihimize ışık tutmaya devam etmektedir. Tüm İstanbul halkını ve özellikle gençlerimizi, milli hafızamızı canlandıran bu anlamlı sergimizi ziyaret etmeye davet ediyorum” diye konuştu.

Etkinliğin ev sahipliğini yapan Marmara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Mustafa Çelen de “PTT Kurtuluş Savaşı öncesinde ve sonrasında toplumsal bilgi ve bilincin artırılmasında en önemli kurumlardan biridir. Pullar ise toplumsal hafızanın bir sanat eseri şeklinde yansımalarıdır. 100. Yıl pullarını dönemin şartlarını anladığımız ve zamanın ruhunu okuduğumuz çok kıymetli bir çalışma olarak görüyoruz.” şeklinde konuştu.

İstanbul’da düzenlenen tanıtım toplantısı ile başlatılan Pul Sergisi Marmara Üniversitesi’nin İstanbul Küçük Ayasofya Parkı’nda bulunan binasında 6 Şubat’a kadar ziyaret edilebilecek. (Nizamettin Aşkın-İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir