• DOLAR 32.585
  • EURO 34.861
  • ALTIN 2495.217
  • ...
İşgalci ABD Başkanı Trump, Washington'da 'Yüzyılın Planı' adlı işgal planını açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgalci ABD Başkanı Terörist Donald Trump, Washington'da 'Yüzyılın Planı'nı açıkladı. Kudüs bölünmemiş bir şekilde işgalci Siyonist rejiminin olacağını ifade eden Trump, Filistin'in topraklarının iki katına çıkacağı yalanını söyledi.

Trump şöyle konuştu: "Başkan olarak yurtdışına gerçekleştirdiğim ilk ziyaretimde israildeki kutsal toprakları ziyaret etmiştim. Gerçekten hiç bitmeyen tehditler arasında bir devletin Ortadoğu'da nasıl var olabileceğini görmüştüm. israil halkı ile Amerikan halkının kalbi her zaman ortak. Bizler Yahudilere taahhütte bulunuyoruz, tarihin en karanlık anları bir daha yaşanmayacak. israilde gerçekleştirdiğim ziyaret esnasında aynı zamanda Filistin Devlet Başkanı Abbas'la görüşmüştüm. Filistin halkının inancını orada görmüştüm. Onlar iyi bir hayatı hak ediyorlar. Filistinliler aslında terör ve şiddetin pençesi altında kalmış durumdalar. Onları piyon olarak kullanan teröristlerden kurtulmak durumdalar. Gerçekten çok önemli bir yol olacak bu, bu çabalar doğrultusunda sayın Abbas'la bir araya geldim. Barışın tesis edilmesinin belki de en büyük zorluk olduğunu söyleyebiliriz. Bizden önceki yönetimler çok çalıştılar ama başaramadılar."

Terörsit Trump, Kudüs'ü işgalcilerin başkenti olarak tanımaya devam edecek

Siyonist işgal rejimi için çok şey yaptığını söyleyen Trump, "Netanyahu bize yardımcı olmak için burada. israille birlikte kavramsal haritanın daha detaylı hale getirilmesi için ortak bir komisyon kuracağız. Böylelikle bir an evvel bunun tanınması sağlanabilsin. Aynı zamanda çalışacağız ve gelecekteki Filistin devleti içerisinde devlet olma şartları yerine getirildiğinde ki, terörün katı bir şekilde reddedilmesi bu şartlar altında yer almakta. Bunu da gerçekleştireceğiz. Bu vizyon altında Kudüs israilin bölünmemiş başkenti olmaya devam edecek. Ben zaten bunu gerçekleştirdim. ABD israilin egemenliğini burada kabul ediyor zaten, benim vizyonum da bu şekilde devam edecek. Aynı şekilde önemli olan iki devletli bir çözümün de israil devletine hiçbir şekilde güvenlik riskinin artmamasını sağlayacağını söyleyebiliriz. Kan dökülen günlere, gece kulüplerine, otobüs saldırılarına geri dönmeyeceğiz. Barış için taviz vermek gerekiyor ama israilin güvenliğinden taviz vermesini isteyemeyiz. Ben israil için çok şey yaptım. ABD'nin Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıdık. Golan Tepelerini tanıdım. Açıkça konuşmak gerekirse belki de en önemlisi bu korkunç İran nükleer anlaşmasından çekildim." dedi.

Trump, "Ben bu anlaşmanın Filistinliler için de harika bir anlaşma olmasını istiyorum. Filistinlilerin nihayet bağımsız kendilerine ait devleti elde etmesi için onların belki de son şansı olacak. Bizim ekibimiz bir daha gelmeyecek. Bizim ekibimiz israili seviyor." ifadelerini kullandı.

İşgalci ABD, Filistin'in başkenti Doğu Kudüs olmasını istiyor

"Filistin topraklarında Doğu Kudüs'ün başkent olduğu bir Filistin görülmesini istiyoruz." diyen Trump, daha sonra şöyle konuştu:

 "Filistinlilerden, israillilerden hiçbiri evlerinden alınıp başka yere götürülmeyecek. israil harika bir beyefendi ile Ürdün Kralı ile çalışarak burada Mescid-i Aksa'nın ziyaret edilmesini sağlayacak. Aynı zamanda 50 milyar dolarlık yatırımın yeni Filistin devletine aktarılmasını öngörülüyor. Filistin'de istihdam gerçekleşecek, yoksulluk yarı yarıya azalacak. Filistin'in yabancı yardımlara ve bağışlara bağımlılığı ortadan kalkacak."

Hamas’ı yasaklayacak yasalar çıkarılacak

Hamas'ın faaliyetlerini kısıtlayacak yasalar çıkarılacağını da söyleyen Turmp, "İnsan haklarıyla ilgili temel yasaların ortaya konulması, finansal ve siyasi yolsuzluğun durdurulması, Hamas'ın kötücül faaliyetlerinin durdurulması, israile karşı nefret yayılmasının durdurulması, teröre finansın sonlandırılması. Belki de en önemlisi benim vizyonum içerisinde Filistinliler kalkıp bu devlet olma zorluklarıyla başa çıkacak zamana sahip olacaklar. Yeni Filistin devleti için ayrılan bölge 4 yıl boyunca açık kalacak. Filistinliler bu anlaşmayı inceleyebilecekler. israil ile müzakere yapabilecekler ve tamamen bağımsız ve harika bir devlet haline gelebilecekler. Sayın Abbas, barış yolunu seçerseniz ABD ve pek çok ülke size farklı şekillerde yardım etmek için hazırız. Bu yolun her adımında yanınızda olmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

İşgalci ABD Başkanı Trump, Müslümanların Kudüs'ten vazgeçmesi gerektiğini söyledi

Müslümanların Kudüs davasından vazgeçmesi gerektiğine işaret eden Trump, "Kasım Süleymani'yi ortadan kaldırdık. Bildiğiniz gibi Hizbullah'ın lideri ile birlikteydi, iyi şeyler planlamadıklarını biliyorum. Kudüs Kurtuluş Örgütü isimli bir örgütün başındaydı, tamamen nefret yaymak için israille ilgili, dikkat dağıtmak için çalışıyordu. 'Özgür bir Kudüs için israille savaşmamız lazım diyordu', savaş istiyordu. Bu sahte savaş aslında devam etmekteydi. Barış düşmanları bunu bir mazeret olarak kullandılar. Aslında gerçekte Kudüs şu anda özgürleşmiş durumda. Kudüs güvenli, açık, demokratik şehir. Artık İslam dünyasının 1948 yılında yaptığı hatayı düzeltmesi zamanı gelmiştir. Bu devlete saldırmak yerin tanıma zamanı gelmiştir. O zamandan beri gereksiz yere kan döküldü, pek çok fırsat kaçırıldı anlamsız davalar uğruna." dedi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir