• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Trump 'Filistin'i parçalama planı'nı açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Trump'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

"İsrail Filistin Barış planı ileriye dönük güçlü bir yol. Bölge güvenliği için kesin bir plana ihtiyaç var. Her iki taraf da barışı istiyor. Ortak bir komisyon kuracağız, barışa en kısa sürede ulaşmak için çalışacağız. Kudüs İsrail'in bölünmemiş başkenti olarak kalacaktır. İki devletli yapıya geçilirken İsrail'in güvenliği asla tehdit altında olmayacak.

Bu, Filistinlilerin bağımsız bir devlet olması için en büyük fırsat. Plan, Filistin'in topraklarını iki katına çıkaracak. Eğer başarırsak 1 milyondan fazla istihdam sağlanacak, refah sağlanacak, gelir düzeyi artacak. Mescid-i Aksa’zyı herkes özgürce ziyaret edebilecek." denildi

Beyaz Saray'dan Türkiyeli gazetecilere ambargo

Trump ve Netanyahu'nun düzenlediği basın toplantısına, Washington'daki yerleşik Türkiyeli gazeteciler alınmadı.

Gazetecilerin akreditasyon için başvuruda bulunmasına rağmen olumlu yanıt verilmedi.

Toplantıya BAE, Bahreyn ve Umman Büyükelçileri de katıldı

Filistin davasını ortadan kaldırmayı hedeflediği belirtilen sözde barış planının ilan edildiği toplantıya malum davetliler de katıldı.

Katılımcılar arasında en dikkat çeken isimler ise BAE'nin ABD Büyükelçisi Yusuf el-Uteybe, Bahreyn'in ABD Büyükelçisi Abdullah bin Raşid Al Halife ve Umman'ın ABD Büyükelçisi Huneyne el-Mugıyriyye oldu.

Trump'ın ardından kürsüye çıkan Netanyahu, sözde barış planının açıklandığı toplantıya katılmalarından dolayı BAE, Bahreyn ve Umman'ın Büyükelçilerine teşekkür etti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir