• DOLAR 32.357
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2307.392
  • ...
Bingöl'den deprem mağdurlarına yardımlar devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

24 Ocak Cuma günü Elâzığ'da meydana gelen 6,8 şiddetindeki depremin ardından tüm Türkiye'de olduğu gibi Bingöl'den de depremzedelere çeşitli yardımlar gönderilmeye devam ediyor.

Bingöl'ün Sancak Beldesi ile Karlıova, Kiğı ve Adaklı ilçe belediyeleri öncülüğünde depremzedeler için toplanan çeşitli yardımlar, Elâzığ AFAD temsilciliğine teslim edildi.

Sancak Belde Belediyesi Başkanı Nusret Koçin, "Sancak Belediyesi ve fedakâr halkımızla beraber Elâzığ'da meydana gelen deprem nedeniyle vatandaşlarımızın acil ihtiyaç duydukları battaniye, soba, giyim ve gıda malzemelerini topladık. Toplanan 2 kamyon ihtiyaç malzemesi Elâzığ Afet Acil ve Durum Müdürlüğüne teslim edilecek inşallah. Komşu ilimizde yaşanan depreme seyirci kalmayan ve türlü yardımı deprem bölgesine gönderen halkımıza teşekkür ediyorum, Allah razı olsun. Yaşanan afet nedeniyle Elâzığ'daki kardeşlerimizin Allah yardımcıları olsun. Rabbim vefat edenlere rahmet, yaralananlara şifalar ve yakınlarına sabırlar versin." şeklinde konuştu.

Toplanan yardımlarla ilgili konuşan Karlıova Belediye Başkanı Veysi Bingöl, "Elazığlı kardeşlerimizin bugün yaşadığı sıkıntıları çok iyi biliyoruz. Sağ olsun duyarlı Karlıovalı vatandaşlarımız yardım kampanyamıza destek verdiler. Bugün yardımlarımızın bir kısmını gönderdik. Önümüzdeki günlerde yardımlarımızı göndermeye devam edeceğiz. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar dileriz." dedi.

Kiğı Belediye Başkanı Hikmet Özüdağ da "Deprem nedeniyle mağduriyet yaşayan Elazığlı kardeşlerimiz için başlatmış olduğumuz yardım kampanyasına katılım sağlayan ilçe halkımıza teşekkür ederiz. Topladığımız yardım malzemelerini Elazığ il AFAD binasına teslim ettik. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar ve yakınlarına sabırlar diliyorum." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir