• DOLAR 32.598
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2497.065
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- 07 Haziran Salı Batman yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle;
Hâkimiyet Gazetesi; `Yeter ki Müslümanlık koksunlar! Hazmedemiyorlar`
Bölgede dindar kesimi sindirmeye çalışan karanlık odaklar Dindar kesime yönelik saldırılarını artırdı. İmam hatip Lisesi öğrencilerinin kaldığı yurtları ateşe verenler bu kez Saadet Partisi Balpınar Beldesi seçim lokaline önceki gün akşam saatlerinde taşlı saldırı düzenlediler.
`Kantar Köprüsü İçin İlk Kazma Bu Yıl İçinde Vurulacak`
AK Parti Batman Milletvekili Adayı Ziver Özdemir 50 yıllık özlem olan Kantar Köprüsü için 2011 yılı içinde ilk kazmanın vurulacağını belirterek, "47 milyonluk bir bütçe isteyen Kantar Köprüsünün yapımı için ilk günlerden bugüne konunun takipçisiyiz. Bundan sonra da olacağız. İnşallah bu yılın içinde köprü için ilk kazma vurulacak" dedi

Medya Gazetesi; `Rafineri işçileri iş bıraktı`
Batman Rafinerisi`nde çalışan ve Petrol-İş Sendikası üyesi 250 işçi, kazanılmış hakları için ve taşeronlaştırmaya karşı Rafineri`nin önüne 2 saatlik iş bırakma eylemi yaptı. Halaylar çekerek Rafineri yönetimini protesto eden işçiler adına Petrol-İş Sendikası Batman Şubesi Başkanı Mustafa Mesut Tekik açıklama yaptı.

`TED Kolejinin Kampüsünün Temeli Atıldı`
Türk Eğitim Derneği (TED)`nin Batman`daki temel atma töreni slayt gösterimi ve bina ile ilgili sunum TPAO`ya bağlı Kristal Park tesislerinde gerçekleşti.
Pusula Gazetesi; `Sosyal Hizmet Operasyonu şüphelileri Adliyede`
Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü kanalı ile devlet tarafından özürlü ve yardıma muhtaç kişilere yapılan yardımlarda usulsüz işlemler gerçekleştirdiği iddia edilen 13 kişi Adliyeye sevk edildi.

`Yeni TED için imzalar atıldı`
Uzun yıllar Batman`a hizmet veren ve aldığı dereceler ile ilimizin eğitim alanındaki konumunu yükselten TED koleji için 20 Milyon TL`ye mal olacak yeni bina yapılıyor.
Doğuş Gazetesi; `Sosyal Hizmetler Operasyonunda Yakalananlar Adliyeye Sevk Edildi`
Batman sosyal hizmetler operasyonunda gözaltına alınan 13 kişi adliyeye sevk edildi.

Mezopotamya Gazetesi; ` "Din Öğretimi Formasyon" semineri verildi`
Batman İl Müftülüğü Kuran Kursu öğreticilerine " Din Öğretimi Formasyon ve Yaz Kuran Kurslarına Hazırlık Programı" konulu bir seminer düzenledi.

`GAP Gazetesi`; `Saadet Partisine Taşlı Saldırı`
Seçimlere az bir süre kala gerginliklerde artıyor. Saadet partisinin daha önce merkezde olmak üzere birçok defa saldırıya uğramıştı. Son saldırı Balpınar beldesinde bulunan Saadet partisi seçim lokaline saat 20.00 da taşlı saldırı yapıldı ve lokalin camları kırıldı.

Batman Postası; `Sosyal Hizmetler sanıkları mahkemeye çıkarıldı`
Batman Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü`nde 2 Trilyonluk usulsüz ödeme yapıldığı gerekçesiyle yapılan operasyonda gözaltına alınan 13 kişi hâkim karşısına çıkarıldı. Firar olan bir kişinin arandığı belirtildi.

Batman Çağdaş Gazetesi; `Tüpraş`ta iş bırakma eylemi`
Batman Tüpraş rafinerisinde Petrol İş tarafından iki saat iş bırakma eylemi yapıldı. Tüpraş giriş kapısında toplanan işçiler davul-zurna eşliğinde halay çekerken, kurumun yönetimine sert mesajlar verildi.
Veysi Demir-İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir