• DOLAR 32.347
  • EURO 35.102
  • ALTIN 2308.142
  • ...
Hamas: Yüzyılın Anlaşması planı büyük felakettir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hamas Sözcüsü Fevzi Berhum yaptığı yazılı açıklamada, "Yüzyılın Anlaşması planı Filistin halkı için yeni bir Nekbe ve bu halka yönelik çifte (ABD-işgal rejimi) bir saldırıdır." ifadesini kullandı.

Söz konusu sözde barış planını akamete uğratma ve Filistin halkının çıkarlarını korumanın tüm Filistinlilerin görevi olduğunu kaydeden Berhum, bunun için cesur kararlar alınması ve genel bir seferberlik hali ilan edilmesi gerektiğini kaydett.

Söz konusu plana karşı koymak için Filistin genelinde direniş hareketlerinin dozunun artırılması gerektiğine işaret eden Berhum, Filistin yönetimine siyonist rejimle güvenlik alanındaki koordinasyonu acilen durdurma, İslam dünyasına da Filistin halkını destekleme çağrısı yaptı.

Trump, "Yüzyılın Anlaşması"nı bugün açıklayacak

ABD Başkanı Donald Trump, işgal rejimi Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Beyaz Saray'da yaptığı görüşmede,  "Yüzyılın Anlaşması" olarak adlandırdığı sözde barış planını bugün açıklayacağını belirterek, "Gerçekleşmeye en yakın plan bu. Neler olacağını göreceğiz." ifadesini kullanmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir