• DOLAR 32.335
  • EURO 35.126
  • ALTIN 2309.58
  • ...
SON DAKİKA
Siyonistin Can Simidi: ‘YÜZYILIN İHANETİ’
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyada şer ve suç cephesinin başını çektiği siyonist rejimin en büyük destekçisi ABD, işgal rejimini meşrulaştırmak için bir adım daha atmaya hazırlanıyor. ABD yönetiminin işgal rejimi-Filistin meselesine "çözüm bulmak" iddiasıyla hazırladığı sözde barış planının ekonomi paketi Filistinlilerin lehine gibi gözükse de siyasi ayağının Filistin toprakları üzerindeki işgal rejiminin işgalini pekiştirecek maddeler içerdiği belirtiliyor. ABD Başkanı Donald Trump'ın "Yüzyılın Anlaşması" adını verdiği ihanet planı, işgal rejimi elebaşı Binyamin Netanyahu ile bugün Beyaz Saray'da yapacağı görüşmeden önce açıklayacağını söylemesinin ardından gözler yeniden sözde barış planının siyasi ayağına çevrildi.

Trump'ın Yahudi asıllı damadı ve danışmanı Jared Kushner ile ekibi Kasım 2017'den beri bu plan üzerinde çalışıyor. Kushner'in yanı sıra planı hazırlayan ekipte yer alan Trump'ın eski Orta Doğu Özel Temsilcisi Jason Greenblatt'ın da Yahudi olması dikkati çekiyor.

NETANYAHU: “BÖYLESİNE FIRSAT TARİHTE BİR KEZ ELE GEÇER”

ABD Başkanı Donald Trump ile görüşmek için dün ABD'ye giden terörist Netanyahu haftalık olağan kabine toplantısı öncesi çarpıcı itiraflarda bulundu. Terörist Netanyahu toplantıda, "Washington'a büyük bir misyon, büyük sorumluluk, büyük kazanım duygusuyla gidiyorum ve tarih yazabileceğimiz ümidiyle doluyum." dedi.  ABD Başkanı ile yapacağı görüşmenin önemine dikkati çeken işgalci netanyahu, "Çok dramatik diplomatik olayların ortasındayız ancak zirve hala önümüzde. Yüzyılın Anlaşması'nı sunacak olan arkadaşım ABD Başkanı Donald Trump ile görüşeceğim. Bence böylesine fırsat tarihte bir kez ele geçer ve bunu kaçıramayız." diyerek kirli oyunların oynanacağı itirafında bulundu.

NETANYAHU’DAN İYİ DOST İTİRAFI

Netanyahu, üç yıldır Trump ve ekibiyle işgal rejiminin güvenli ve ulusal ihtiyaçları üzerine görüşmeler yaptığını aktararak "Tüm bu görüşmelerde Beyaz Saray'da işgal rejiminin hayati ihtiyaçlarını dinleyen bir kulak buldum." ifadelerini kullandı. Terörist Netanyahu, Trump'ın Kudüs'ü "İşgalci İsrail'in başkenti" olarak kabul ettiğini, işgal altındaki Suriye toprağı olan Golan Tepeleri'nin "İşgal rejimine ilhakını" tanıdığını hatırlatarak, ülkesinin ABD Başkanı'ndan "daha iyi bir dostu" olmadığını söyledi.

Trump'ın davetine de değinen Netanyahu, "Bu davetle Trump işgal rejimine barış ve güvenlik vermeyi amaçladığını düşünüyorum. Beyaz Saray'da böylesine bir arkadaşımız varken, ABD'nin böylesine desteği varken, İsrail'de barış ve güvenliğin elde edilmesi için bu tarihi seçeneği kaçırmamalıyız" dedi. 

HAMAS: YÜZYILIN İHANETİ’NİN HEDEFİNDE FİLİSTİN VARLIĞI VAR

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcüsü Fevzi Berhum yaptığı açıklamada, Siyo-Amerikan planlarının tümünün Filistin davasını mümkün olduğunca tasfiye etmek için hazırlandığını bildirdi. Berhum, bir yandan Filistin halkına yönelik baskı bütün şekilleriyle ve şiddetiyle devam ederken, bu halk yurdundan sürgün edilirken, mal varlıklarına el konulurken, kutsal mekanları kirletilirken, ABD'nin aynı zamanda bu planlarla, Filistin toprakları üzerindeki siyonist işgali meşrulaştırmayı ve onunla ilişkilerin normalleştirilmesini sağlamayı amaçladığını ifade etti.

Öte yandan Hamas’ın diğer bir Sözcüsü Hazim Kasım tarafından yapılan başka bir yazılı açıklamasında ise, söz konusu anlaşmaya ilişkin duyurunun ABD seçimleri öncesinde yapılacak olmasına dikkat çekildi. "Bu Yüzyılın Anlaşması'nın geçirilmesine dair tüm çabalar, halkımızın dik duruşu ve direnişinin karşısında parçalanacaktır." ifadesini kullanan Kasım, Filistin halkının kendi geleceğini kendisinin belirleyeceğini vurguladı.

ABBAS, TRUMP'IN TELEFONLA GÖRÜŞME İSTEĞİNİ REDDETTİ

Filistin yönetiminden adının açıklanmasını istemeyen üst düzey yetkilinin verdiği bilgiye göre, ABD Başkanı Donald Trump'ın telefonla görüşme isteği, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas tarafından kabul edilmedi.  Görüşme talebinin birkaç gün önce geldiğini belirten kaynak, daha fazla ayrıntı vermedi.

FKÖ: PLAN AÇIKLANIRSA OSLO ANLAŞMASI'NDAN ÇEKİLİRİZ

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Genel Sekreteri Saeb Erakat, Orta Doğu için barış planı olarak lanse edilen metnin açıklanması durumunda İşgal rejimi ile Filistin arasındaki ilişkileri düzenleyen Oslo Anlaşması'ndan çekilmeyi göz önünde bulunduracaklarını söyledi. Erakat, "Geçici işgali sürekli işgale dönüştürecek bu planı Trump gelecek salı açıklarsa, FKÖ Oslo'dan çekilme hakkını saklı tutuyor" dedi.

Amerikan Büyükelçiliği'nin Tel Aviv'den Kudüs'e taşınmasından beri Beyaz Saray'ı protesto eden Filistin yönetimi, planı Filistin mücadelesini yıkmak için hazırlanmış "yüzyılın komplosu" olarak görüyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir