• DOLAR 32.381
  • EURO 35.035
  • ALTIN 2325.169
  • ...
Yetimler Vakfı İdlib için yardım seferberliği başlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Suriye rejimi ve Rusya'ya ait savaş uçakları, Suriye'nin İdlib kentine bombalar yağdırmaya devam ediyor.

Kentteki savaş mağdurlarına yardım göndermek üzere seferberlik başlatan Yetimler Vakfı, tonlarca gıda, battaniye ve çocuk kıyafetlerini paketlemeye başladı.

Rus savaş uçaklarının İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesindeki yerleşimlere bomba yağdırması sonucu barınma, giyim ve gıda sıkıntısı çeken İdlib'lilere yardım götürmek amacıyla çalışma başlattıklarını belirten Yetimler Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Engin Taştekin şunları söyledi:

İdlib'deki bombardımandan dolayı şu anda yüzbinlerce kardeşimiz dağlarda ve Türkiye sınırlarına yakın bölgelere dağılmış durumdadırlar. Bu kardeşlerimiz soğukta, çamurda açlıkla ve kışın soğuk şartlarıyla mücadele ederek yaşamaya çalışıyorlar. Onun için Yetimler Vakfı, bu kardeşlerimize ve yetimlere yardım yapma kararı aldı.

Gönderilecek yardımın niteliğine ilişkin bilgi aktaran Taştekin, "Şu anda 16 tondan oluşan muhtelif gıda malzemesi, 500 adet battaniye ve çocuklar için bot ve mont yardımlarını gönderiyoruz. Bütün kardeşlerimize ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Yardımlarımız devam edecek ve iyiliksever halkımızın desteklerini bekliyoruz." dedi. (Ramazan Zeren/Cihat Altun-İLKHA)








Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir