• DOLAR 32.565
  • EURO 34.918
  • ALTIN 2433.332
  • ...
ASİM, İdlib'deki mazlumlar için yardım kampanyası başlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ASİM bileşeni dernek ve vakıfların yönetici ve gönüllüleri, bir kahvaltı organizasyonunda bir araya geldi.

İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen "Bir Aradayız İdlib'in Yanındayız" organizasyonuna destek olmak için bir araya gelen gönüllüler, İdlib için yardım topladı.

Bir battaniye bedelinin 20 TL olarak belirlendiği organizasyonda bin battaniye toplandı. Ayrıca hafta içinde İdlib'e 2 TIR dolusu insani yaşam malzemesi gönderilmesi kararı alındı.

"İdliblilerin çok acil yardıma ihtiyaçları var"

İdlib'deki sivil insanların çok zor durumda olduğunu hatırlatan ASiM Başkanı Mahmut Eraslan yaptığı açıklamada, "Sınırlarımızda yüzbinlerce insan var. Bu insanların çoğunluğu yaşlı, kadın ve çocuklardan oluşuyor. Yaşadıkları travmaların yanında olumsuz hava koşullarından da etkilendikleri için acil yardıma ihtiyaçları var. Göç dalgası başladığından bu yana ASİM ve bileşenleri olarak yaklaşık 10 TIR yaşam malzemesini bölgeye göndermiştik. Gerek Kızılay gerekse İHH aracılığı ile bu malzemelerin dağıtımını gerçekleştirdik. Bugün toplanan yardımlar ve alınan karar, Adanalıların ne kadar yardımsever bir halk olduğunu göstermesi açısından da çok önemli" diye konuştu.

İdlib için toplanan yardımların bu hafta içinde bölgeye gönderileceği, bölgedeki mazlumlar için hafta boyunca yardımların kabul edileceği belirtildi.

Ayrıca Adana Vakıflar Çarşısı tespihçiler esnafının depremzedeler için yardım amacıyla yaptığı mezatta toplanan gelirin de ASİM bileşenlerinden İHH aracılığıyla bölgeye gönderileceği öğrenildi.

"Önümüzdeki günlerde depremzedeler için de yardım kampanyası başlatacağız"

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Elâzığ merkezli yaşanan depreme de değinen Eraslan, "Deprem olur olmaz Adana'dan arama-kurtarma ekiplerimiz yola çıktı. Ekiplerimiz deprem bölgesine ulaşır ulaşmaz çalışmaya başladılar. Hala orada canla başla görev yapıyorlar. Önümüzdeki günlerde Elâzığ için de bir yardım kampanyası başlatacağız. İhtiyaç olması halinde Adana'daki diğer gönüllü ekiplerimizi de bölgeye göndermeye hazırız" dedi. (Ramazan Kösedağ-İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir