• DOLAR 32.605
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2492.9
  • ...
Bir Hüda-Par Çıkışı da `Nankör Şey!` Partisinden
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HÜSEYİN SAĞLAM/ ANALİZ / DOĞRUHABER

Hüda-Par’la ilgili açıklamalarda bulunan CHP G.Antep milletvekili Mehmet Şeker, kurulan yeni partinin ABD projesi olduğu türünden maskaralık sayılabilecek açıklamalara yer verdi.


Şeker; “Hizbullah yanlısı olarak tanımlanan partinin diğer ülkelerdeki Hizbullah yapılarıyla karıştırılmaması gerektiğini” savunarak, partinin kurulmasının gündeme gelmesiyle birlikte, bölge milletvekillerinin yeni pozisyon belirlediklerini iddia etti. Şeker sözlerini şöyle sürdürdü:  “Bu partinin kurulacağı kamuoyunda netleştikten sonra bölgedeki milletvekilleri Kur’an-ı Kerim’den örnekler vermeye ve ayet okumaya başladılar. Bu da gösteriyor ki bölgenin AKP ve BDP milletvekilleri bu kapsamda bir pozisyon alma çabası içerisindeler. Partinin kurulması BDP’den çok AKP’nin oylarını bölecektir. Bu partinin ise ABD’nin bir projesi olduğu açık.” Kurulan “mantık” örgüsüne dikkat ediyor musunuz? Bugüne kadar AKP’yi ABD projesi olarak takdim eden CHP, AKP’nin oylarını böleceğini iddia ettiği Hüda-Par’ı da yine ABD projesi olarak takdim ediyor.


Bu mantık neye benziyor biliyor musunuz? “Biber acıdır, gerçekler de acıdır; o halde gerçek, biberdir” esprisiyle ne kadar da benzeşiyor.


Halbuki CHP’lilerin ABD’ye en büyük kırgınlığı, iktidar yarışında ABD’nin desteğini kaybetmeleri ve ABD tarafından kullanılamamanın verdiği dargınlıktan başka bir şey değildir. Kaldı ki CHP bu tür meselelerde daha fazla dikkat çekmek istiyorsa, en azından ideolojik akrabası olduğu Kandil şeflerinin izledikleri kara propagandalara kulak vermeleri gerekirdi.

Hani Karayılan geçen haftalarda, CHP’lilere pabucunu ters giydirecek türünden akıllara ziyan şeyler söylemişti ya! “Efendim paraları yok, bunlar nasıl TV kanalı ve şimdi de parti kuruyorlar” gibi son derece “bilimsel, akademik” gerekçeler söylemişti de duyanlar, kahkaha atmaktan kendilerini alamamıştı. Ne o?.. Yine mi kahkaha?.. Yapmayın arkadaşlar! “Dağ akademisinde” kazanılan kariyer ile CHP kulislerindeki mantık kariyeri çok mu farklı olsun yani?
 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir