• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Siirt Valiliğinden "kız yurdunun kullanılmaz hale geldiği" iddialarına ilişkin açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki deprem nedeniyle "Siirt Hassa Hatun Kız Öğrenci Yurdu" hizmet binasının kullanılamaz hale geldiği iddialarına ilişkin Siirt Valiliğinden açıklama yapıldı. Açıklamada iddiaların asılsız olduğu belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere ye verildi:

"Sosyal medya platformlarında yer alan 'Siirt Hassa Hatun Kız Öğrenci Yurdu' hizmet binasında Elazığ depremi sonucu çatlakların oluştuğu, tehlike arz ettiği ve kullanılamaz gibi paylaşımlar üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür.

Olayın öğrenilmesi üzerine, Siirt Valiliği koordinesinde, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, AFAD ve diğer ilgili birimler tarafından yurt binasında gerekli incelemeler ve denetimler yapılarak, kız öğrenci yurdunda depreme karşı statik yönden tehlike arz edecek herhangi bir duruma rastlanmamıştır.

Ayrıca Ankara’dan uzmanlardan oluşan bir heyetin de Kız öğrenci yurdunda gerekli inceleme, tahlil ve analiz yapmaları talep edilerek, en kısa zamanda incelemelere başlanılacaktır.

Sosyal medya üzerinden yapılan dezenformasyon devletimizin ve aziz milletimizin Elazığ depreminde gösterdiği dirayeti ve acil müdahalesindeki başarısı ilimizdeki bu kız öğrenci yurdu üzerinden karalanmak istendiği aşikârdır.

Dolayısıyla Sosyal medya üzerinden yapılan spekülasyonlar ve iddialar gerçek dışıdır." (İLKHA) 



Bu haberler de ilginizi çekebilir