• DOLAR 32.539
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2488.994
  • ...
Dünyanın ilk elektrikli itfaiye kamyonu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Rosenbauer America ekibi, geliştirdikleri elektrikli kamyonet konseptini ABD’de tanıttı. Firma, şimdi de Kanada’da aracın teknik özelliklerini gösterdi. Kuzey Vancouver bölge itfaiyesinde yapılan aktiviteye diğer bölgelerden itfaiyeciler de dahil oldu.

Aracın resmi olarak bölge itfaiyesinin envanterine eklenip eklenmeyeceği bilinmiyor olsa da elektrikli bir itfaiye aracı görmek, elektrikli araçların potansiyel gücü hakkında bilgi veriyor.

 Elektrikli itfaiye aracı konseptini ilk olarak 2017 yılında görmüştük. Firma o yıl tanıttığı konsept aracı daha da geliştirdi. Aracın batarya ömrü uzatıldı, böylece daha kullanışlı olması sağlandı. Aracın özel batarya teknolojisi de oldukça hızlı şarj olabilmesini sağlayacak şekilde geliştirildi. Ayrıca benzinli jeneratöre olan ihtiyaç da ortadan kaldırılmış oldu.

 İtfaiye aracı 8 kişilik bir ekibi taşıyabiliyor. Rosenbauer, 2017 yılında yaptığı açıklamada aracın karbon salınımını azaltmakta faydalı olacağını söylerken, bu modellerin benzinli modellerle aşağı yukarı aynı fiyata satılacağını belirtti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir