• DOLAR 32.514
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2436.394
  • ...
Birleşmiş Milletler’e göre WhatsApp güvenli değil!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Suudi Arabistan Prensi Muhammed bin Salman’ın Amazon CEO’su Jeff Bezos’un WhatsApp hesabını hacklediği ve mesajlaşmalarına erişim sağladığı ortaya çıkmıştı. Webtekno’nun haberine göre; yaşanan bu olay sonrası tüm çevrelerde WhatsApp güvenlik konusunda soru işaretleri oluşmaya başladı.

Son olarak Birleşmiş Milletler’den WhatsApp’a yönelik dikkat çekecek bir karar geldi.

Gelen haberler yetkililerin Bezos olayı yaşandığı günden bu yana WhatsApp’ı güvenli bir mesajlaşma platformu olarak görmüyor.

Yapılan açıklamada “BM WhatsApp’ı güvenli bir mekanizma olarak görmüyor” ifadelerine yer verildi. WhatsApp yetkilileri ile platformda mesajların uçtan uca şifreleme yöntemiyle korunduğunu ve böyle bir durumun söz konusu olmadığını belirtiyor.

“WHATSAPP KULLANMAKTAN KAÇINMALARI TALİMATI VERİLDİ”

BM yetkililerine Suudi Prensi ya da diğer devlet başkanlarının WhatsApp üzerinden iletişim kurup kurmadıkları soruldu.

Bir sözcü bu soruyla ilgili açıklamasında “Her kıdemli BM yetkilisine güvenli bir ortam olmadığı için resmi iletişimde WhatsApp kullanmaktan kaçınmaları talimatı verildi.” diye konuştu.

WhatsApp yetkilileri ise Bezos’un hesabının hacklenmesinin söz konusu olmadığını ve mesajların uçtan uca şifreleme yöntemiyle korunduğunun altını çizdi.

WHATSAPP’TAN AÇIKLAMA

WhatsApp İletişim Direktörü Carl Woog, “WhatsApp’ta istenmeyen üçüncü taraf kaynakların mesajları görüntülemesini önlemek için her özel mesaj uçtan uca şifreleme ile korunur. Signal ile birlikte geliştirilen şifreleme teknolojimiz bugüne kadarki en iyisi olmaya devam ediyor ve güvenlik uzmanları tarafından büyük bir saygı görüyor.” açıklamasını yaptı.

Facebook Genel Müdür Yardımcısı Nick Clegg mesajlaşma uygulaması için benzer değerlendirmelerde bulundu.

Clegg’e göre Bezos’un hesabının ele geçirilmesi, kötü amaçlı e-posta gönderildiği takdirde mümkün. Amazon CEO’sunun kendisine gönderilen videoyu açmasaydı veri ihlalinin yaşanmayacağı belirtiliyor.

Güvenlik uzmanları ise farklı düşünüyor. Onlara göre siber korsanlar kullanıcıların bilgisi olmadan zararlı kodları çalıştırabiliyor.

UZMANLARA GÖRE WHATSAPP GÜVENLİ DEĞİL

Yazılım uzmanları yaptığı açıklamalarda WhatsApp’ın sanıldığı kadar güvenli olmadığını belirtiyor.

Araştırmacılar her uygulamada olduğu gibi WhatsApp’ta da ciddi açıklar olduğunu ve kullanıcıların verilerinin sızdırılabileceğini söylüyor.

Facebook yetkilileri ise mesajlaşma uygulamalarına bir siber saldırı düzenleme olasılığına ihtimal vermiyor.

Geçtiğimiz aylarda WhatsApp’ın en büyük rakibi konumunda olan Telegram’ın kurucusu Pavel Durov da mesajlaşma uygulamasının sanıldığı kadar güvenli olmadığını söylemişti.

Önümüzdeki günlerde WhatsApp’a yönelik güvenlik eleştirileri devam edecek gibi görünüyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir