• DOLAR 32.593
  • EURO 34.828
  • ALTIN 2415.25
  • ...
SON DAKİKA
Roboski Katliamında Ölenler İçin 34 Mum Yakıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN- Hakların Demokratik Kongresi (HDK) Batman Meclisi, Atatürk Parkı önünde Roboski katliamıyla ilgili basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Batman Meclisi adına HDK Sözcüsü Avukat Leyla Orak okudu.


Roboski katliamının üzerinden bir yılın geçmesine rağmen halen faillerin ortaya çıkarılmadığını söyleyen Orak, \"Bir yıl oldu ve Roboski`de gerçekleştirilen katliamın siyasi ve askeri sorumluları ortaya çıkarılmadı. Bir yıl oldu ve Roboski`de yaşayan ailelerin ve onların acılarını paylaşan milyonlarca vicdan sahibi insanın adalet arayışı bitmedi. Başbakan Erdoğan, Hükümeti döneminde yapılan katliamları ve insanlık dışı uygulamaları yok saymak, unutturmak ya da üstünü kapatmak için elinden geleni yapıyor\" dedi.


Roboski katliamında emri verenlerin cezalandırılmasının yerine Hükümet tarafından ödüllendirildiğine dikkat çeken Oral, \"AKP Hükümeti, emrindeki TSK`nin 28 Aralık 2011 tarihinde, F-16 askeri uçaklarıyla sınır boyunda katlettiği 17`si çocuk 34 köylünün hesabını da unutturarak kapatmanın peşindedir. Emri verenin, savaş uçaklarını kullanan ve operasyona katılanların açığa çıkarılması beklenirken, katliamın sorumlularından sayılması gereken Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Mehmet Erten`e başarı madalyası veriliyor. Hükümet, Roboski katliamın açıklığa kavuşturulması ve bu katliamda sorumluluğu bulunanların yargılanması ve cezaya çarptırılması için adım atmıyor\" ifadelerini kullandı.


Katliamla ilgili hiçbir adımın atılmadığına işaret eden Orak, katliamı gerçekleştirenlerin derhal tutuklanmasını istedi.


Orak, \"Bir yıl boyunca bir arpa boyu yol alınmayan katliam soruşturması sonuçlanmalı ve sorumluları hemen tutuklanmalıdır. Katliamı unutmayacağız, unutturulmasına müsaade etmeyeceğiz, ülkenin her yanında `emri verenler ve katliamı gerçekleştirenler açığa çıkarılsın` diye haykırıyor ve haykırmaya da devam edeceğiz. Adalet tecelli edene, 34 masumun hesabı sorulana kadar vicdan sahibi hiçbir insanın yüreği soğumayacak\" diye kaydetti.

Basın açıklamasından sonra 10 dakika oturma eylemi gerçekleştirildi. (M. Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir