• DOLAR 32.5
  • EURO 34.766
  • ALTIN 2485.18
  • ...
Türkiye Çözüm İçin Projeler Önerdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İkili temaslarda bulunmak üzere Ankara`ya gelen Ali Karti, Türkiye`nin Sudan-Güney Sudan arasındaki çözüm bekleyen konulara yönelik projeler önerdiğini açıkladı.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Karti, "Türkiye, Güney Sudan ile olan sorunlarımızın çözümü için aktif rol oynuyor ve bize yardım ediyor. Çözüm için projeler önerdi. Bu konuda önemli rol oynayabilir" dedi.
Karti, Türkiye`nin bölgedeki yatırımlarının önemli olduğunu belirterek, bu yatırımların her iki ülke için de faydalı sonuçlar verebileceğini kaydetti.

Sudan ile Güney Sudan arasındaki bölgede kalan ve petrol varlığı nedeniyle her iki ülkenin de büyük önem verdiği Abyei bölgesinin hangi tarafa bağlanacağına yönelik son durum hakkındaki gelişmeleri değerlendiren Karti, daha önce varılan anlaşma çerçevesinde Abyei`de referandum yapılması konusunda anlaşmaya varıldığını hatırlattı.

Petrol ihracı konusunda taraflar arasında anlaşmanın şu an için sağlandığını söyleyen Karti, "Biz, Güney Sudan ile önemli alanlarda anlaşmaya vardık. Ancak, anlaştığımız bu konuların aynı anda hayata geçirilmesi gerekiyor" dedi.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir