• DOLAR 32.519
  • EURO 34.801
  • ALTIN 2420.504
  • ...
`Yılbaşı Kutlamaları Ahlaki Yozlaşmayı Artırıyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİTLİS - Bitlis Alemdar Cami din görevlisi Molla Kazım Pekedis, yılbaşı kutlamaları ve milli piyango hakkında açıklamalarda bulundu.


Molla Pekedis, "Çok büyük ahlaki yozlaşma ile karşı karşıyayız. Bir kasırga gibi Âlem`i İslamı etkisi altına alan dalaletler içindeyiz. Bu ortamda haramlar alenen işlenir hale getirildi.


Miladi yılbaşı gelirken bazı çevreler de hazırlığa başlarlar. Oyun ve eğlenceye yönelik hiçbir şey eksik bırakmazlar. Bir Müslüman`ın onların örf ve adetlerine uyması dinen haramdır. Her şey den önce dinimiz İslam başka din mensuplarına inanç, örf ve adette benzemeyi yasaklamıştır. Mesela güneş doğarken ibadet edilmez. Çünkü o vakitte ateşe tapanlar ibadet ederler. Bir defa bu kutlamalarda dinimizin yasakladığı içki, kumar, kadınlı-erkekli eğlenceler vardır. Böyle olmasa bile en azında onlara özenti, onların yaptıkları yapma vardır. İslam ise bizlere onlara muhalefeti emretmiştir" dedi.


Bu gecede yapılması gerekenleri anlatan Molla Pekedis, "Bir Müslüman, ilk yapacağı iş, yıllık muhasebe olmalıdır. Geçen mali yılın bilançosunu çıkarma ihtiyacını duymayan bir tüccar, büyük bir zarar içinde olduğu gibi, dünyaya ebedi hayatı kazanmak için gelişini unutup, oyun ve eğlenceye dalmak akıl karı değildir. Karları, zararları düşünüp yeni yıla zararları telafi etme yoluna girmek varken, sefahatlere dalmak, bataklıkta çırpındıkça daha da batmaktan kendini kurtarmayan kişiden farksızdır" dedi. (Şükrü Tontaş - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir