• DOLAR 32.589
  • EURO 34.858
  • ALTIN 2507.951
  • ...
Ağrı'dan Elazığ ve Malatya için seferberlik
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Depremin meydana geldiği Elazığ ve Malatya illeri için seferberlik başlatan Ağrı Belediyesi ve STK'lar, yaraları sarmaya çalışıyorlar.

Ağrı Belediyesi, deprem gerçekleştiği gibi Kurtarma Ekiplerini Elazığ iline gönderdi.

Bugün Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan ise depremin gerçekleştiği Elazığ iline giderek yapılan arama kurtarma çalışmalarına katıldı ve depremzedelere teselli vererek onlara destek olmaya çalıştı.

Ağrı IHH ise 9 kişiden oluşan Arama Kurtarma ve Acil Yardım Ekibi ile arama kurtarma ve yardım çalışmalarına destek verdiler.

Kızılay Ağrı Şube Başkanı Orhan Tatlı ise başlatmış olduğu çalışma ile depremzedelerin acil ihtiyacı olan malzemelerin temini için çalışma başlattıklarını belirtti.

"Ağrı'dan Elazığ'a kardeşlik elimizi uzatıyoruz"

Acil ihtiyaçların bir an önce ulaştırılması gerektiğini kaydeden Tatlı, sözlerini şöyle sürdürdü:

Elazığ'da gerçekleşen ve civar illerde de etkisini gösteren depremde açılan yaraları sarmak için Kızılay Ağrı Şubesi olarak seferber olduk. Vatandaşlarımızın yardımına koşan Kızılay tarafından gerekli malzemelerin duyurusu yapıldı. Gıda kolisi, sıcak yemek malzemeleri, barınma malzemesi, giyim ve hijyen malzemelerinin tedariki için duyarlı vatandaşlarımıza yardım çağrısında bulunuyoruz. Yardımseverler ayni yardımları Kızılay Ağrı Şubesi'ne, nakdi yardımlarının ise Kızılay Ziraat Bankası hesabına ya da Kızılay Ağrı Şubesi'ne makbuz karşılığında yapabilirler. Düzenlenen yardım kampanyasında acil ihtiyaçların ivedilikle afet bölgesine ulaştırılmasını hedefliyoruz.

Kısa mesaj ile de vatandaşların destek olabileceklerini belirten Tatlı, "DEPREM yazıp 2868'e kısa mesaj atarak 10 TL bağışta bulunabilir." dedi.

ASTOP Elazığ için seferber oldu

Ağrı Sivil Toplum Platformu, depremden zarar gören vatandaşların acil ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için seferber oldu.

Ağrı Sivil Toplum Platformu Başkanı Salih Aydın, yaşam desteği sağlamak için kampanya başlattıklarını belirterek bölgenin ihtiyaçları hakkında bilgi verdi.

Platforma üye iki STK'nın şu an Elazığ'da olduğunu söyleyen Aydın, "Platformumuza bağlı Safa Vakfı ve Verenel Derneği ile birlikte Acil Tıp Teknisyenleri Derneği bölgede arama kurtarma çalışmalarında yer alıyor. Onlarla yaptığımız görüşmeler ışığında en önemli ihtiyaçları belirledik. Battaniye, yorgan, yastık ve nevresim gibi barınma ihtiyaçlarının yanı sıra kışlık mont, kaban, kazak vb. giysi ihtiyaçlarına ihtiyaç var. Bölgenin ilimiz gibi şu anda soğuk bir havaya sahip olduğunu unutmayalım." dedi.

Ağrılı vatandaşların bu duruma duyarsız kalmadığını söyleyen Aydın, "İlimizde herkes imkanları ölçüsünde destek vermek istiyor. Bu destekleri Ağrı Adliyesi karşısında bulunan Kızılay şubesine teslim etmeleri durumunda, yardımlar en kısa sürede ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacaktır. Bu konuda Kızılay Ağrı Şubesi, önemli bir görev üstlenmiş durumda. Elazığ ve Malatya'da yapılan yardımlar AFAD kontrolünde dağıtılacaktır. Tüm hemşerilerimizi bu zor günlerinde Elazığ halkının yanında olmaya davet ediyoruz." ifadelerini kullandı. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir