• DOLAR 32.602
  • EURO 34.809
  • ALTIN 2488.355
  • ...
Yabancı Uyruklulara Kızamık Aşısı Yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yakup İmren, Sağlık Bakanlığınca uygulanan Kızamık Eliminasyon Programı çerçevesinde Van İl Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesinde, kayıtlı olan 350 kişiye 76 tercüman eşliğinde genel sağlık muayenesi yapıldı.


Van Halk Sağlığı Müdürlüğüne bağlı Toplum Sağlığı Merkezi hekimleri ile Van KHD Hastanesinden bir çocuk Hastalıkları Uzmanı tarafında genel muayeneleri yapılan yabancı uyruklulara ikinci basamak sağlık hizmetine ihtiyacı olan kişilerde tespit edilerek hastanelere sevk edildiğini belirtti.


Konuyla ilgili bir açıklama yapan Dr. İmren, birçok komşu ülkede bu hastalıkların devam ettiğine değinerek, \"Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, Avrupa Bölgesi`nde, kızamık salgınları devam etmektedir. 2012 yılında da, Romanya, Rusya Federasyonu, Ukrayna, Fransa, Almanya, İspanya, İtalya, İngiltere, İrlanda ve sınır komşularımız olan İran, Irak ve Suriye başta olmak üzere birçok ülkede salgınlar görülmeye devam etmektedir. Ülkemiz, bulunduğu konum ve günümüzde artan insan hareketleri sebebiyle importasyon (yurtdışı kaynaklı virüs) riski altındadır. Bu sebeple ilimize yerleşen yabancı uyruklu kişilere Van Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Sağlık Hizmeti verilmeye başlandı. Toplamda 350 kişi olan yabancı uyrukluların, 76 tercüman eşliğinde genel sağlık muayenesi yapıldı\" dedi.


Çalışma kapsamında 4 tabip, 3 sağlık memuru, 1 hemşire görevlendirildiğini aktaran Dr. İmren, \"Van Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak yabancı uyruklu kişilere verdiğimiz sağlık hizmeti (durum, teşhis, tedavi ve danışmanlık hizmetleri) devam edecek. Birinci Basamak Sağlık Hizmetleri kapsamında bulunan koruyucu, tanı ve tedavi edici hizmetlerden faydalanmaları sağlanacaktır\" dedi. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir