• DOLAR 32.553
  • EURO 35.494
  • ALTIN 2330.477
  • ...
Depremzedeler için çelik konstrüksiyon evler inşa edilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya'nın Doğanyol ilçesinde meydana gelen depremin ardından incelemelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Elazığ'daki incelemelerinin ardından depremden etkilenen Malatya'nın Doğanyol ilçesine geçerek buradaki enkazlarda devam eden arama-kurtarma çalışmalarını takip etti.

Burada vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Doğanyol ilçesinde dört vatandaşın hayatını kaybettiğini belirterek ölenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz kaza ve kadere iman eden insanlarız. Her şeyden önce Müslümanız, kaza da kader de imanımızın gereğidir. Bu inançla yaşantımızı farklı kılan adımları atıyoruz. Az önce 5.1 kuvvetinde bir artçı depremi yaşadık. Demek ki bu artçı depremler şu anda devam ediyor." dedi.

Yıkılan yerlerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca zemin etütleri yapılarak süratle çelik konstrüksiyon evler inşa edilerek vatandaşları çadırlardan kurtarmayı amaçladıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, projenin vatandaşların sahip olduğu hayvanların barınma ihtiyacını da karşılayacak şekilde olacağını ve yapılacak evlerin süratle hak sahiplerine teslim edileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşların gösterdikleri dayanışmayı tebrik ederek sabırla bu sürecin atlatılacağına olan inancını dile getirdi.

Yarın başlayacak Cezayir, Gambiya ve Senegal'i kapsayan Afrika ziyareti öncesinde deprem bölgesini görmek istediğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının ardından, hayatını kaybedenler için Fatiha okudu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir