• DOLAR 32.378
  • EURO 35.044
  • ALTIN 2326.038
  • ...
Şırnak'ta husumetli 2 aile barıştırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Husumetli 2 aileyi barıştırmak üzere bir araya gelen Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan ve AK Parti Şırnak Milletvekili Rızgin Birlik, kanaat önderleri, din adamları, ailenin yakınları ve kalabalık bir grup barış yürüyüşü gerçekleştirdi.

AK Parti Şırnak Milletvekili Rızgin Birlik yaptığı konuşmada, huzurun sağlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederek bu barışın diğer kavgalı ailelerin de barışına vesile olması temennisinde bulundu.

Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan yaptığı konuşmada; Malazgirt, Çanakkale, Kurtuluş Savaşı ve 15 Temmuz'da verilen mücadeleleri anlatarak kardeşlik, birik ve beraberlik vurgusu yaptı.

Konuşmasının başında, Elazığ depremine değinen Vali Pehlivan, hayatını kaybedenlere rahmet, yaralananlara da acil şifalar diledi.

Vali Pehlivan konuşmasına devamla, "Bu kadar güzel hasletlere sahip Şırnak vilayetimizdeki kıymetli hemşerilerimiz de, buradaki ailelere de işte bu tablo yakışırdı. Bu kardeşliğin tekrar yeniden tesis edilmesi yakışırdı. Bunu da başardınız, sizleri tebrik ediyorum. Size yakışan budur, olması gereken budur, daim kılınması gereken budur. Bundan sonra da benzeri olumsuzlukların yaşanmamasının yolu diyalogdan geçer." dedi.

Barış konuşmalarının akabinde Şırnak İl Müftüsü Ramazan Tolan, husumete neden olan kavgada hayatını kaybeden aile fertleri için dualar okudu.

Kavgada hayatını kaybeden Ferhat Şengil'in babası Hüsnü Şengil Kürtçe yaptığı konuşmasında, barış için toplanan herkese teşekkür etti.

Konuşma ve yapılan duaların ardından aile bireyleri ve protokol ekibi kendi aralarında tokalaşarak barışı perçinlediler. (İLKHA)

 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir