• DOLAR 32.523
  • EURO 34.876
  • ALTIN 2430.873
  • ...
Mekke`nin Fethi Konulu Panele Davet
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Anadolu Gençlik Derneği Bingöl Şube Başkanı Abdullah Narin, yaptığı yazılı açıklamada Mekke`nin şehirlerin anası, Mekke`nin fethinin ise fetihlerin anası olduğunu belirterek, bu fethin Kudüs`e, Endülüs`e, Malazgirt Zaferi`ne ve nihayetinde İstanbul`un fethine kapı açtığını ifade etti.


İslam tarihinin altın sayfalarından biri olan Mekke`nin fethinin bütün dünyaya müsamaha ve insan hakları dersi verdiğini belirten Narin, \"Hz. Peygamber gücünün zirvesinde olmasına rağmen intikam yerine bağışlamayı seçerek insanların kalplerini İslam`a açmıştır. Kan dökülmeden gerçekleştirilen bu fetih merhamet ve adaletin zirve noktasıdır. Bu fetih sadece bir zafer değildir. Zulümden adalete, karanlıktan aydınlığa kavuşmanın simgesidir. Hıristiyan inancına uygun olarak yılbaşı eğlenceleri tertip edilirken Anadolu Gençlik Derneği olarak değerlerimize yakışmayan eğlencelerden uzakta Mekke`nin Fethi`ni kutlayacağız. İnsanların büyük bir çoğunluğunun günah deryasında boğulduğu günde Anadolu Gençlik Derneği, geleneksel hale getirdiği bu programlarla Feth-i Mubin`in 1382. Yıldönümünü kutlayacak\" dedi.


Yılbaşı kutlamalarının Müslümanların bayramıymış gibi kutlanmasına tepki gösteren Narin, \"Her yıl kimi mihraklar bunun için ciddi çalışmalar yapmaktadır. Hatta kimi belediyeler sanki Müslümanların bayramıymış gibi tarihi kökenini iyice araştırmadan cadde ve sokakları bu amaç doğrultusunda süslemektedir. Oysa biz Müslümanların bu tarihte insanlığın en önemli tarihi yıldönümü olan Mekke`nin fethinin yıldönümünü idrak ediyoruz. Bu günde Türkiye`mizin 81 ilinin birçok belde ve ilçeleri dâhil olmak üzere binlerce merkezde Mekke`nin Fethi programları düzenlenmektedir\" şeklinde konuştu.


Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi`nde Saat 18.00`da başlayacak programa tüm halkı davet eden Narin, \"2012 yılının son günleri yaşanırken kültür emperyalizminin en belirgin örneklerinden Noel kutlamaları da maalesef çılgınca devam ediyor. Noel Hıristiyanlığın kutsal bir günü olmasına rağmen ülkemizde de pek çok şekilde kutlanıyor. Milli Piyangolar, alışveriş merkezlerinin Noel indirimleri, kutlamaları, yine alışveriş merkezlerinin önüne konulan bol ışıklı Noel çam ağaçları. Bu kültür emperyalizminden gençlerimiz ve gençliğimiz kurtarılmalı. Yeniden millî ve manevi değerlerimizi ön plana çıkararak özümüze dönmeliyiz. Biz tüm kardeşlerimize bu tür faaliyetlerden uzak durmamız gerektiğini hatırlatıyoruz\" dedi. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir