• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İDEV'den İstanbul'da "Aile Kurumu" semineri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Ülke çapında İdeal eğitim seminerlerine devam eden İdeal Eğitim Vakfı (İDEV) Peygamber Sevdalıları Vakfı ile birlikte İstanbul'da "Aile Kurumu" adıyla bir seminer düzenledi.

Bağcılar Halk Sarayı'nda düzenlenen programa konuşmacı olarak İlahiyatçı-Yazar ve aynı zamanda Peygamber Sevdalıları Vakfı Onursal Başkanı Mehmet Göktaş ile Gazeteci-Yazar Özkan Yaman katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını gerçekleştiren İDEV Bağcılar Temsilcisi Adnan Yeşilmen, şimdiye kadar yapmış oldukları çalışmalara hakkında kısaca bilgi verdi.

Gerçekleştirilen programda "En iyi silah ideal ailelerle sahneye çıkmaktır" diyen İlahiyatçı-Yazar Mehmet Göktaş, Batı'nın bizdeki aile kurumunu gördüğünde teslim olmaktan başka çaresi kalmayacağını ifade ederken, Gazeteci-Yazar Özkan Yaman ise Batı'nın modernitesinin beş şeyi mahvettiğini belirtti.

"Bu dünyaya güzel bir aile sunarak galip gelebiliriz"

Bu dünyada yaşadıklarını ve bu dünyaya ne verebileceklerini soran Göktaş, "Biz, bu dünyaya öyle bir şey sunmalıyız ki, başkalarında olmamalı. Bu, ancak bizim imanımızın, Müslümanlığımızın içindeki değerlerdir. Biz bunları bulup çıkaracağız. Onlar da gerçekten 'Bu bizde yoktu' diyecekler. 'Bizim dünyamızda böyle bir şey yoktu. Bunu bugün Müslümanlar ortaya koydular' demeliler. Bunun başında aile var. Aile, bizim çok önemli bir değerimizdir. Yeter ki bunu iyi tanıyıp iyi kullanalım. Bu dünyaya güzel bir aile sunarak galip gelebiliriz." dedi."

"Müslümanlar mağlup olmalarına rağmen en hızlı yayılan din İslam'dır"

Müslümanların dünyada çeşitli acılar yaşadıklarını, bunlardan birisinin de Moğol istilası olduğunu belirten Göktaş, "Moğollar gelip İslam hilafetini yerle bir ettiler. Bağdat'ı yerle bir ettiler. Fırat'tan Dicle'den kan ve mürekkep aktı. Hatta bazı alimler 'Muhammed ümmetinin ömrü de buraya kadarmış' dediler. 'Buraya kadarmış, her şey bitti!' dediler. Ama bitmedi. Bizi mahfeden Moğolların, ciddi bir değeri yoktu. Onun için Müslüman olmak zorunda kaldılar. Gidenler de kalanlar da Müslüman oldular. 'Ben haçlıları buradan çıkarın, direnişi bırakın' demiyorum. Ama unutmayalım ki onları Müslüman yapabiliriz. Şimdiye kadar Batı'dan, onların teknolojilerinden etkilenip din değiştiren bir tek Müslüman yoktur. Gökten ölüm yağdırabilirler ama bu onların doğru yolda olduklarını göstermez. Nice işgal sürülerinden azar azar da olsalar Müslüman olanları durmadan okuyoruz. Müslümanlar mağlup durumda olmalarına, kanlarının akmasına, petrollerinin gitmesine rağmen dünyada en hızlı yayılan din İslam'dır. Bugün bile İslam'ın hiçbir rakibi yoktur." diye konuştu.

"En iyi silah ideal ailelerle sahneye çıkmaktır"

Göktaş, "Aile çok ciddi bir güçtür. Aile gibi güçlü bir silah yoktur. 'Ailemizi yok ediyorlar, ölüyoruz, bitiyoruz' diyerek savunmayı da barakalım. Hiç korkmayın, hücuma geçin. En güzel savunma hücumdur. Güzel ailelerle arz-ı endam etmektir. İdeal ailelerle sahneye çıkmaktır. Bundan daha güzel bir silah yoktur." şeklinde konuştu.

"Batı bizdeki aile kurumunu gördüğünde teslim olmaktan başka çaresi kalmaz"

"Avrupa'nın ne erkeği ne de kadını güvenilir eş nedir bilemez" diyen Göktaş, son olarak şu ifadelere yer verdi:

Bizim yuvalarımız öyle bir yuvadır ki, Allah'ın izniyle herkes emindir. Bayanlar emindir. Kocaları sabah evden çıkar ama akşam pırıl pırıl geleceğinden emindir. 'Benim kocam dışarıda hiç kimseye bakmaz diyen' bir eş düşünün. Bundan daha mutlu birisi olabilir mi? Allah, bize cennetteki eşleri anlatırken ideal olarak anlatıyor. Bunu az bir değer olarak görmeyin. Sabahleyin evini terk eden, akşam geç gelen Müslüman erkek de evinden emindir. Bugün Batı bundan mahrumdur. Bunun tadını, zevkini bilmez. Bunu gösterdiğiniz zaman teslim olmaktan başka çareleri kalmaz.

"Batı'nın modernitesi beş şeyi mahvediyor"

Programda bir konuşma yapan Gazeteci-Yazar Özkan Yaman ise, "Şu an dünyaya hükmeden bir anlayış var. 'Adına ister modernizm ister sekülarizm, libaralizm' desinler. Batı'nın modernitesi beş şeyi mahvediyor. Buna '5A' diyorum. Birincisi insanlığa, varlığa, hakikate dair anlamları mahvediyor. İkincisi aile, millet, ümmet cemiyet aidiyetini mahvediyor. Üçüncüsü, kadının, cinsiyetin, ailenin erkeklerin ayarlarını bozuyor. Dördüncüsü araçları amaç haline getiriyor. Şu anda telefon almak için böbreğini satanlar var. Beşincisi ahlakı mahvediyor." dedi.

Aile içerisinde kadın ve kocanın birbirlerini yeterince tanımadıklarını belirten Yaman, hazırladığı slayt ile kadın ve erkeğin görevleri, birbirlerinden ayrılan yönleri hakkında hatırlatmalarda bulundu. (Nizamettin Aşkın- İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kategorinin Öne Çıkan Haberleri