• DOLAR 32.348
  • EURO 35.153
  • ALTIN 2308.536
  • ...
Van Basınında Öne Çıkan Başlıklar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van`dan yayın yapan gazete ve yerel haber sitelerinden bazı haber başlıkları şu şekilde;

VAN OLAY GAZETESİ: İŞTE HÜDA PAR`IN PROGRAMI
HÜDA PAR`ın merakla beklenen tüzüğü, programı ve amblemi açıklandı. İslam`da emniyete alınması gereken can, mal, din, akıl ve nesil emniyetinin yer aldığı programda dikkat çeken diğer başlık da partinin altı ilkesi oldu. Kürt sorununu çözümüne yönelik projelere de yer verilen programda Kürtlerin varlığı anayasal olarak tanınması ve Kürtçenin ikinci resmi dil olarak kabul edilmesi istendi.

Roboski Katliamlardan Bir Tanesidir
Roboski katliamının yıldönümü nedeniyle bir basın açıklaması düzenleyen Van Köyleri ile dayanışma derneği tarihe kara bir leke olarak geçen Roboski katliamını ve vahşetini kınadıklarını belirterek, bu katliamın yıllardır bölgede işlenen katliamlardan sadece bir tanesi olduğu vurgusu yapıldı.

Depremzede Köylülerin Ortak Sıkıntısı: Konut
Van merkeze bağlı Aşağı Gölalan köyü sakinleri, en büyük sıkıntılarının kalıcı konutların kışa yetiştirilmemesi olduğunu söyledi.


BÖLGE GAZETESİ: EYY MODELİ İLE YAPILAN EVLER HAK SAHİPLERİNE TESLİM EDİLDİ
Van Valisi Münir Karaloğlu, geçen yıl yaşanan depremlerde Halkalı ve Özkaynak köylerinde evleri yıkılan vatandaşlar için yaptırılan 112 konutun hak sahiplerine teslim törenine katıldı.

Mekke`nin Fethi Van`da da Kutlanacak
İslam coğrafyasında bağlı birçok ülkede olduğu gibi, Türkiye`nin de birçok şehrinde Mekke`nin Fethi`nin 1382. Yılı kutlamaları gerçekleşecek.


VAN SESİ: 10 MİLYON TL`LİK ÇAĞRI
DAKA`nın 2013 yılı çağrısı 10 milyon TL. Buna 8 milyon TL de küçük ölçekli yatırımlar eklendiğinde toplamda DAKA`nın 2013`te 18 milyon TL`lik bütçesi olacak.


Yabancı Vatandaşlara Kızamık Aşısı Yapıldı
Van İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Van`da bulunan yabancı uyruklu vatandaşlara kızamık aşısı yaptı; Aile hekimleri tarafından da Genel muayeneleri yapılarak ikinci basamak sağlık hizmetine ihtiyaç duyduğu tespit edilenler kişiler hastanelere sevk edildi.


DOĞU ANADOLU: BU SESİ DUYUN ARTIK!
Başkale Sallıdere köyü öğrencileri, 10 yaşındaki Özge Güçle isimli kız öğrenci arkadaşlarının okula giderken dengesi kaybedip suya düştüğünü belirterek sesimizi duyun, bizleri okulumuzdan etmeyin çağrısında bulundular.

Uludere Olayına Kınama
Van Köyleri ile Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen basın açıklamasıyla Uludere olayı kınandı.


VAN HAVADİS: MİNİK ÖĞRENCİLERİN KÖPRÜ ÇİLESİ
Başkale ilçesine bağlı Sallıdere köyünde eğitim gören 120 öğrenci, küçük de olsa üzeri tamamen buzla kaplanan, zaman zaman yaşanan sel yüzünden yıkılan ve daha önce de bir arkadaşlarının hayatına mal olan köprüyü güçlük içinde geçerek okula ulaşabiliyor.


PRESTİJ: 14 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Van`da 65 bin 620 paket kaçak sigara ile 8 bin 866 litre kaçak akaryakıt ele geçirilirken, olaylarla ilgili oldukları düşünülen 14 şüpheli de gözaltına alındı.


GAZETE VAN: VAN`DA ULUDERE OLAYININ YILDÖNÜMÜ
Van Köyleri ile Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen basın açıklamasıyla Uludere Olayı kınandı.


WAN HABER: ROBOSKİYİ UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ!
Geçen yıl 34 vatandaşın savaş uçaklarıyla öldürülmesinin 1 yıldönümü nedeniyle Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Van il örgütü ve Emek Partisi (EMEP) birer basın açıklaması yaparak yaşananları protesto etti.


VANGÖLÜ EKSPRES: VATSO`DAN, BAKAN YILDIRIM`A TEŞEKKÜR
Van Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu başkanı Mirza Nadiroğlu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım`ın 26 Aralık 2012 Çarşamba günü Van`a yapmış olduğu ziyaretlerde yaptığı çalışmalar için teşekkür etti. (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir