• DOLAR 32.381
  • EURO 35
  • ALTIN 2326.131
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman yerel gazetelerinde 29 Aralık 2012 Cumartesi günü yer alan bazı haber özetleri şöyle;


BATMAN BASIN.COM: HİRA DER`DEN ESNAFA SEMİNER
Batman Hira-Der Genel Merkez`inde, esnafa yönelik İslam`da ticaret ahlakı, helal ve haramlar, doğru esnaflık konulu seminer düzenledi.

HÜDA PAR PROGRAMI ÜMİT VERİCİ
Hür Dava Partisi`nin merakla beklenen programı ana hatlarıyla belli oldu. Program önemli değişiklikler içeriyor. Programın ilk dikkat çeken noktası, bütün sorunlara İslamî çözümlerle yaklaşması. Dikkat çeken bir başka konu ise haklar başlığı altında İslam`ın 5 emniyet konusunun aynen parti programında yer alması oldu.


BATMAN MEZOPOTAMYA GAZETESİ: KADINA ŞİDDET LANETLENDİ
AK Parti Batman Kadın Kolları Başkanı Şaziye Gündüz, geçen hafta Batman Çayında ölü olarak bulunan kadın cesedi ve kadınlara yapılan haksızlıklar nedeniyle açıklamada yaparak, kadına yapılan şiddeti, esareti ve her türlü haksızlığı lanetle kınadıklarını belirtti

TİMSAH GÖZYAŞLARININ ARDINDAN EL OVUŞTURULDU
Roboski katliamının yıldönümü nedeniyle kitlesel basın açıklaması yapan Mustazaflar Cemiyeti, katliamın sorumluların sorunun bunca yıldır devam etmesine sebep olan silsile içindeki bütün devlet yetkililer olduğu belirtilerek, bombalamayı yapan devletin dışında Roboski ve Roboski gibi hadiseleri fırsat bilerek timsah gözyaşlarının ardından el ovuşturanlar olduğu ifade edildi.


BATMAN MEDYA GAZETESİ: KEFENSİZ VE KİMSESİZ GÖMÜLDÜ
Diyarbakır`dan getirilerek Batman çayında `Töre`ye kurban edilen 15 yaşındaki Hatice Daşlı`nın cenazesi Diyarbakır`da toprağa verildi. Cenazenin kefensiz gömülmesi dikkat çekti.

BATMAN KÖPRÜSÜNDE BÜYÜK TEHLİKE!
Su seviyesinin yükselmesiyle Batman çayı üzerindeki köprüde çökmeler yaşandı. Sürücülerin büyük tehlike atlattığı köprüde şans eseri can kaybı yaşanmadı. Jandarma ve karayolları ekipleri önlem aldı.


BATMAN BARIŞ GAZETESİ: MUSTAZAFLAR `ROBOSKİ KATLİAMINI` KINADI
Roboski katliamının yıldönümü nedeniyle kitlesel basın açıklaması yapan Mustazaflar Cemiyeti, katliamın sorumluların sorunun bunca yıldır devam etmesine sebep olan silsile içindeki bütün devlet yetkililer olduğu belirtilerek, bombalamayı yapan devletin dışında Roboski ve Roboski gibi hadiseleri fırsat bilerek timsah gözyaşlarının ardından el ovuşturanlar olduğunu iddia ettiler.

BU FİYATLARLA PARİS`TE YATIRIM YAPILIR!
Batman kent merkezinde yüksek emlak fiyatları nedeniyle emlakçılar, ev arayanlar büyük sıkıntı yaşıyor.


BATMAN UMUT GAZETESİ: BATMAN TANITIM TOPLANTISI GENİŞ KATILIMLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Batman Valiliği Batman`ın daha iyi tanıtılması, sosyal, kültürel açıdan geliştirilmesi ve turizm potansiyelinin arzu edilen seviyeye ulaştırılması için üniversite, kamu kurum ve kuruluşları, basın kuruluşları, oteller, turizm acenteleri, sivil toplum kuruluşları, meslek odaları ve ilgili diğer kesimlerin katılımıyla durum değerlendirmesi ve istişare toplantısı düzenledi.

KEDİ GÖZLÜ KIZ
Görenleri hayrete düşüren Suriyeli 7 yaşındaki Nesrin Abdullah`ın doğuştan sağ gözü yeşil, sol gözü siyah. Suriye de yaşanan iç savaştan kaçıp Batman`a sığınan ve doğuştan sağ gözü yeşil, sol gözü ise siyah renkli olan Suriye asıllı 7 yaşındaki Nesrin Abdullah`ın gözleri görenleri hayrete düşürüyor.


BATMAN PUSULA GAZETESİ: ROBOSKİ`DE KATLEDİLENLER İÇİN KUR`AN-I KERİM OKUTULDU
\"Terörist zannedilerek! Bir saat boyunca bombalanıp bedenleri paramparça olanların, bölge insanının zaruretten dolayı yıllardan beri kaçakçılık yaptıkları Genelkurmay dahil herkes tarafından bilinen bir şey\" denildi.


BATMAN GAZETESİ; ZEKÂT PARASINI KAYBETTİ
Silvan Çevriksuyu köyünden Batman`a tütün almaya gelen 87 yaşındaki adam, zekât olarak topladığı parayı düşürdü.


KADINLAR HİBE İLE DESTEKLENİYOR
Avrupa birliği tarafından finanse edilen \"Kadın ve Kadın STK`larının güçlendirilmesi\" hibe programı kapsamında kadınlara eğitim verildi.


BATMAN POSTASI GAZETESİ: ADALET SİYASETE KURBAN EDİLMİŞTİR
Roboski katliamının yıldönümü nedeniyle basın açıklaması yapan Batman Barosu Başkanlığı, sorumluları hemen bulmak mümkün ve özür dilemek gerekir iken adaletin siyasete kurban edildiği ifade edildi.


EMEKLİLER DERNEĞİ`NDEN SGDP AÇIKLAMASI
Batman Emekliler Derneği Başkanı Hüseyin Ekmen, emekli olup ticaretle uğraşan emeklilerden yüzde 15 Sosyal Güvenlik Destek Primi (SDGP) ücreti kesilenlere Hükümetin kolaylık getireceğini açıkladı.


BATMAN DOĞUŞ GAZETESİ: SASON DA FİDANLAR TOPRAĞA VERİLDİ
Sason Kaymakamı Bahadır Yörük, ilçeye bağlı bir köyde fidan dikme törenine katıldı. Sason Kaymakamı Bahadır Yörük, Belediye Başkanı Muzaffer Arslan ve Garnizon Komutanı Bnb. Sadık Gülecen fidan dikimi için Sason`un Yukarı Karameşe köy okulunda törene katıldılar.


BATMAN ÇAĞDAŞ GAZETESİ: ROBOSKİ CANİLERİ CEZALANDIRILSIN
Roboski olayının yıldönümünde Mustazaflar Cemiyeti Genel Merkezi, Batman`da basın açıklaması düzenledi. Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Teymur; \"Hiç kimse, hiç bir kurum `sanarak` adam öldürme yetkisine sahip değildir\" dedi. (Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir