• DOLAR 32.372
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.481
  • ...
Hani süresiz değildi? 19 yıldır eski eşine nafaka ödüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER

Yeni yargı paketinden süresiz nafakayla ilgili bir düzenleme beklenirken yıllardır nafaka konusunda mağduriyet yaşayanlar başlarından geçenleri anlatmaya devam ediyor. Devletin verdiği gazilik maaşıyla geçindiğini söyleyen Nurettin İnce, yüzünü bile unuttuğu eski eşine her ay 900 lira nafaka ödediğini belirtiyor.

“ZULÜM ÜSTÜNE ZULÜM YAŞIYORUZ”

Süresiz Nafaka mağduru Nurettin İnce, "Bir buçuk yıl süren evliliğimde 2000 yılında bir kız çocuğum oldu. Eski eşime 19 yıldır nafaka ödüyorum. Her yıl nafaka artırım davaları ve mahkeme masrafları ile hayattan bezdim. 2 sene önceye kadar 550 TL veriyordum. Şu an sadece eski eşime 900 TL nafaka veriyorum. Gazi maaşımın neredeyse yarısını, yüzünü unuttuğum kadına ödüyorum. Geçen yıl eski eşimin otellerde haysiyetsiz yaşam sürdüğüne dair duyumlar aldım. Davamız devam ederken haysiyetsiz yaşamdan dolayı nafaka iptal davası açtım. Hâkimden otel kayıtlarını istedik. Hâkim afaki gördü ve ‘Ben delil toplama makinesi değilim.’ dedi.  Benim davamı reddedip kadının nafakasını 900 TL’ye çıkarttı. Boşanma davam 2001 yılında başlayıp 2008 yılında ancak sonuçlandı. Erkekler olarak avukat parası, mahkeme masrafları ile zulüm üstüne zulüm yaşıyoruz. Cinnet geçirmemizin ana sebebi bunlardır.” şeklinde konuştu.

“EVE GELEN HACİZLER İLE YAŞARKEN ÖLDÜM”

İmce, “Şimdi maaşımdan yaklaşık 2000 TL kesilecek birikmişlerle. Yıllar içinde kaç kez mahkeme ve avukat masrafı verdim unuttum. Eve gelen hacizler ile yaşarken öldüm. Gazi maaşımın yarısı o kadına gidiyor. Gayri resmi çalıştığı kendi şahitlerince mahkemede dile getirilmesine rağmen dikkate alınmadı Şimdiki eşimin ve 8 yaşındaki kızımın nafakasını el olmuş kadına veriyorum."  ifadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir